Klaus Iohannis, de la tribuna ONU: „România își va continua sprijinul necondiționat pentru R. Moldova”
Full Article 2 minutes read

Klaus Iohannis, de la tribuna ONU: „România își va continua sprijinul necondiționat pentru R. Moldova”

Președintele României, în discursul său susținut la Adunarea Generală a ONU, a subliniat importanța unei viziuni globale bazate pe cooperare și solidaritate, pledând pentru menținerea ordinii internaționale cu ONU în centrul său. El a evidențiat sprijinul ferm al României pentru Ucraina, afectată de războiul declanșat de Rusia, și pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova, țară pe care a numit-o „a doua cea mai afectată de acest război”.

Președintele a menționat că România va continua să ofere un sprijin necondiționat Republicii Moldova, în contextul implicațiilor regionale ale conflictului din Ucraina.

„(…). Priviți consecințele globale teribile ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Acest război a declanșat cea mai mare criză de securitate din istoria recentă a Europei, încălcând dreptul internațional și având implicații mult dincolo de Europa. În acest context, România a acordat un sprijin puternic și multidimensional Ucrainei și poporului său și ne-am angajat să îl menținem atât timp cât va fi nevoie.

În același timp, România își va continua sprijinul necondiționat pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova, a doua cea mai afectată țară de acest război. Securitatea noastră nu este regională, ci globală. Acest război brutal a afectat deja națiuni și oameni din întreaga lume”, a susținut Iohannis.

Iohannis a condus pe 24 şi 25 septembrie, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care are loc la New York. Reprezentând România pentru a opta și ultima oară la lucrările celui mai mare for politic la nivel global, șeful statului a susținut un discurs în plenul Adunării Generale, unde a reiterat sprijinul României pentru Ucraina și sprijinul pentru o finalizare corectă a conflictului din Gaza și din întreaga zonă, în timp ce a evocat importanța luptei împotriva schimbărilor climatice și reforma ONU.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: