Krasnoselski a propus prelungirea carantinei în Transnistria până pe 1 decembrie
Full Article 2 minutes read

Krasnoselski a propus prelungirea carantinei în Transnistria până pe 1 decembrie

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski propune ca regimul de restricționare a intrărilor și a ieșirilor din Transnistria să fie prelungit până pe 1 decembrie 2020. O inițiativă în acest sens a fost expediată pentru examinare Sovetului suprem de la Tiraspol, pe 15 septembrie. Potrivit autorităților din stânga Nistrului, restricțiile au fost impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

Liderul Transnistriei Vadim Krasnoselski a propus un proiect de lege care prevede prelungirea regimului de carantină în regiune, din cauza pandemiei de coronavirus. Documentul a fost publicat pe 15 septembrie pe site-ul administrației conducerii de la Tiraspol.

Potrivit unei decizii anterioare, restricțiile la intrările și ieșirile din regiune urmau să expire pe 30 septembrie. Krasnoselski motivează această propunere prin faptul că „este nevoie de a lupta cu răspândirea infecției cu coronavirus”.

Amintim că intrările și ieșirile din Transnistria sunt restricționate  începând cu 20 martie. Anterior, autoritățile locale au permis locuitorilor din stânga Nistrului să se deplaseze în afara regiunii în caz „de necesitate stringentă”. Până pe 2 iulie, locuitorii regiunii transnistrene care lucrau în afara teritoriului administrativ controlat de Tiraspol primeau permise speciale pentru a putea avea acces pe malul drept al Nistrului. De asemenea, beneficiau de acestea locuitorii regiunii care mergeau la înmormântările rudelor sau la tratament. Din 2 iulie permisele respective au fost interzise, excepție făcând doar persoanele juridice care transportă marfa necesară pentru „desfășurarea normală a vieții în republică”.

Începând cu 3 iulie, permisiunea ieșirii din Transnistria este acordată persoanelor fizice pentru un termen de 12 ore sau mai mult. Pentru a ieși din regiune, locuitorii din stânga Nistrului trebuie să expedieze o adresare electronică centrelor de criză, în care să indice motivul deplasării.

Intrarea pe teritoriul regiunii transnistrene a persoanelor care nu locuiesc în regiune este, de asemenea, restricționată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: