Krasnoselski: Maia Sandu nu știe adevărul despre comenzile pe care le execută structurile de drept
Full Article 2 minutes read

Krasnoselski: Maia Sandu nu știe adevărul despre comenzile pe care le execută structurile de drept

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a declarat că vrea „să o ajute” pe președinta țării Maia Sandu să facă ordine în structurile de drept ale țării, întrucât unii reprezentanți și-ar „sabota” țara. Într-un comentariu pentru presa locală, publicat pe 24 mai, șeful administrației de la Tiraspol și-a exprimat opinia că „Sandu nu știe ce se întâmplă cu adevărat”.

Krasnoselski a invitat reprezentanții Procuraturii de la Chișinău să vină la Tiraspol și să studieze dosarul cu privire la incendierea unității militare din oraș, în spatele căreia ar fi o persoană care ar avea legătură cu structurile de drept ale Moldovei.

Președinta Moldovei, doamna Sandu, vorbește mereu despre pace. Totuși, sunt convins că nu sunt cuvinte goale. Simt că președintele Moldovei într-adevăr se gândește la pace, la fel ca și alți politicieni, care vorbesc despre asta. Este posibil ca și Grosu să se gândească la pace. Însă există un mic aspect. După cum văd eu situația, ei nu dețin informații despre starea internă din structurile de drept, nu știu ce fac și cu ce se ocupă, ce fel de comenzi execută. La ziua de azi, mi s-a creat o astfel de impresie. Vreau să ajut conducerea Moldovei să se lămurească cu structurile de drept, ca să nu îi saboteze nici pe ei personal, nici statul, la general”, a spus liderul transnistrean.

Acesta a mai menționat că studierea dosarului prin colaborarea celor două maluri ale Nistrului ar înlătura „posibilele riscuri”.

Noi avem dovezi, nu avem ce să ascundem. Sunt convins: chiar dacă este un episod trist în relațiile noastre, poate fi și util, va înlătura riscurile posibile. Executorul a fost reținut pe 18 mai. Exista pericolul că ulterior ar fi putut săvârși acțiuni teroriste provocatoare, soldate cu decese umane”, a mai spus șeful administrației de la Tiraspol.

Amintim că Tiraspolul susține că a reținut o persoană care „ar avea legătură cu una dintre structurile de forță ale Moldovei”. Bărbatul este bănuit că a incendiat o unitate militară din Tiraspol, în noaptea de 13 mai. „MAI”-ul transnistrean a publicat un material video. Procuratura de la Tiraspol a anunțat pe 24 mai că a expediat Procuraturii Generale o invitație oficială prin care invită conducerea să facă cunoștință cu materialele dosarului respectiv.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: