Krasnoselski: Transnistria este gata să cumpere vaccinuri anti-Covid, însă Rusia și-a asumat niște obligații
Full Article 2 minutes read

Krasnoselski: Transnistria este gata să cumpere vaccinuri anti-Covid, însă Rusia și-a asumat niște obligații

Transnistria va primi, gratuit, 70 de mii de doze de vaccin Sputnik V. Informația a fost publicată de către liderul regiunii Vadim Krasnoselski, pe 4 martie. Acesta a precizat că, săptămâna viitoare, în stânga Nistrului sunt așteptate și vaccinurile AstraZeneca.

Liderul de la Tiraspol a anunțat că, săptămâna viitoare, în regiunea transnistreană, va ajunge primul lot de vaccinuri AstraZeneca.

„Este vorba despre ajutor din partea OMS – 1810 doze. Vor fi imunizați doritorii din cadrul medicilor, pedagogilor, militarilor și pensionarilor”, a anunțat Krasnoselski.

De asemenea, Transnistria va primi 70 de mii de doze de ser Sputnik V.

„În ceea ce privește vaccinul rusesc Sputnik V, avem și în această privință un acord – vom primi, gratuit, 30 de mii de doze, iar pe viitor încă 40 de mii. Transnistria este pregătită și pentru achiziționarea vaccinului, dar, în prezent, Federația Rusă are anumite obligațiuni asumate anterior și deocamdată cererea depășește posibilitățile de producere”, a declarat Vadim Krasnoselski.

***

Pe 27 februarie, în Republica Moldova, au ajuns primele vaccinuri împotriva coronavirusului. Lotul de 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost donate de guvernul României și au fost transportate cu o aeronavă SMURD. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, a precizat că 10% din fiecare lot de vaccinuri care va ajunge în Republica Moldova va fi transportat în stânga Nistrului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: