Kremlinul, reacție la declarațiile lui Lukașenko: „Operațiunea militară specială – singurul mijloc de a atinge obiectivele”
Full Article 2 minutes read

Kremlinul, reacție la declarațiile lui Lukașenko: „Operațiunea militară specială – singurul mijloc de a atinge obiectivele”

Kremlinul a reacționat la declarațiile președintelui Belarusului Alexandr Lukașenko. Mai exact Moscova s-a referit la propunerea liderului belarus de a declara „un armistițiu imediat” și așezarea „la masa negocierilor fără condiții prealabile”. Rusia consideră „operațiunea militară din Ucraina – singurul mijloc de a atinge obiectivele” și menționează că la acest subiect vor discuta Putin și Lukașenko săptămâna viitoare. 

Propunerea președintelui Belarusului privind încetarea focului și inițierea unor negocieri „în contextul Ucrainei” nu a schimbat nimic, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, adăugând că „operațiunea militară continuă”.

Potrivit acestuia, Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko vor discuta săptămâna viitoare acest subiect. „Dar în contextul Ucrainei, nimic nu se schimbă. Continuă operațiunea militară specială, deoarece acesta este singurul mijloc de a atinge obiectivele”, a evidențiat Peskov, relatează RBC.

Alexandr Lukașenko, într-o adresare anuală către poporul din Belarus și parlament, a spus că se conturează un „Al treilea mondial cu incendii nucleare”. Totodată el a menționat că „Occidentul se pregătește să invadeze teritoriul Belarusului pentru a distruge țara”. La fel, potrivit lui Lukașenko, „dacă conducerea Rusiei va înțelege că va avea loc o prăbușire a Rusiei se vor folosi arme nucleare”. În context, președintele Belarusului a declarat că este necesar „de așezat la masa negocierilor fără condiții prealabile”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: