Lukașenko: „Occidentul se pregătește să invadeze teritoriul Belarusului pentru a distruge țara”
Full Article 2 minutes read

Lukașenko: „Occidentul se pregătește să invadeze teritoriul Belarusului pentru a distruge țara”

Alexandr Lukașenko, într-o adresare anuală către poporul din Belarus și parlament, a spus că se conturează un „Al treilea mondial cu incendii nucleare”. Totodată el a menționat că „Occidentul se pregătește să invadeze teritoriul Belarusului pentru a distruge țara”. La fel, potrivit lui Lukașenko, „dacă conducerea Rusiei va înțelege că va avea loc o prăbușire a Rusiei se vor folosi arme nucleare”. În context, președintele Belarusului a declarat că este necesar „de așezat la masa negocierilor fără condiții prealabile”. 

„La orizont este se conturează Al treilea mondial cu incendii nucleare”, a spus Lukașenko în adresarea sa, relatează Spektr.

El a adăugat că „lumea cheltuiește trilioane de dolari pentru uciderea oamenilor și ruinarea statelor, și nu pentru construcție”. Potrivit lui Lukașenko, „conflictele au început cu dorința neobosită a Occidentului de a subjuga întreaga lume, și nici măcar Occidentul, ci o singură țară”.

„Sacrificarea nu se va opri până când stăpânul de peste mări nu va da voie. (…) Prin eforturile SUA și ale sateliților săi s-a declanșat un război până la ultimul ucrainean”, a adăugat președintele Belarusului.

„Dacă conducerea Rusiei va înțelege că va avea loc o prăbușire a Rusiei se vor folosi arme nucleare”, a evidențiat Lukașenko.

În acest fel, el a adăugat că „trebuie de declarat un armistițiu imediat”. „De interzis regruparea trupelor și de așezat la masa negocierilor fără condiții prealabile”, a comunicat Lukașenko.

Președintele Belarusului a mai spus că „Rusia nu a avut de ales”. Totodată, a menționat el, „Occidentul se pregătește să invadeze teritoriul Belarusului pentru a distruge țara”.

„Să nu credeți că eu mă țin de acest scaun. Mă gândesc la viitor. Am copii, nepoți, care trebuie să fie într-o țară liberă și independentă. (…) Anii mei se apropie de sfârșit și nu voi face o Constituție după placul meu. (…) Copiii mei nu vor fi președinți, dar nu vom renunța la cuceririle noastre”, a spus Lukașenko.

De menționat că deocamdată reacții la declarațiile lui Lukașenko nu sunt.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: