„La această etapă, noi venim cu recomandări față de guvernare”. Opoziția va organiza proteste dacă nu se schimbă situația economică
Full Article 3 minutes read

„La această etapă, noi venim cu recomandări față de guvernare”. Opoziția va organiza proteste dacă nu se schimbă situația economică

Liderul PSRM Igor Dodon nu exclude că cetățenii vor cere de la opoziție măsuri mai ferme și acțiuni stradale, dacă situația economică va degrada în continuare. După cum a menționat Dodon, pe 15 noiembrie, „socialiștii, precum și alte forțe de opoziție, vor fi mereu gata să intervină, sub toate formele pe care le presupune apărarea democratică a drepturilor sociale”. Recent  și Platforma DA a spus că anticipează proteste masive împotriva creșterii prețurilor.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, pe 15 noiembrie, Dodon a criticat activitatea actualei guvernări precizând că în istoria Republicii Moldova nu a existat un guvern „care să dezamăgească atât de rapid oamenii”.

„Avem creștere de prețuri absolut la toate produsele și serviciile. Creștere de îmbolnăviri și de morți din cauza pandemiei prost gestionate. Restanțe la salarii, demiteri abuzive ale funcționarilor, umilirea medicilor și a învățătorilor, falimentarea agricultorilor și a întreprinzătorilor mici și mijlocii. În aceste trei luni de guvernare PAS, Republica Moldova a trecut și printr-o stare de urgență în energetică, deoarece guvernul n-a negociat la timpul cuvenit contractul pentru gaz, iar rezultatul negocierilor a dus la majorarea mai mult decât dublă a prețului și a tarifelor pentru consumatori”, a scris Igor Dodon.

Dodon a criticat-o și pe președinta Maia Sandu, în contextul în care astăzi se împlinește un an de când au avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Președintele Maia Sandu s-a remarcat în acest an doar prin călătorii repetate peste hotare, prin creșterea cheltuielilor de întreținere a instituției prezidențiale, prin declarații scandaloase și prin subordonarea dictatorială a tuturor structurilor statului (…). La această etapă, noi venim cu recomandări față de guvernare, dar nu exclud că cetățenii vor cere de la opoziție măsuri mai ferme și acțiuni stradale, dacă situația economică va degrada în continuare”, a mai spus liderul socialiștilor.

Pe 11 noiembrie, Platforma DA de asemenea, a criticat unele acțiuni ale guvernării

„Platforma DA este extrem de îngrijorată în legătură cu creșterea bruscă a prețurilor la gazele naturale, care va afecta dur economia și va duce la scumpiri în lanț. Ținând cont de atmosfera tensionată din societate și reacția întîrziată și irelevantă a guvernării, Platforma DA anticipează proteste masive împotriva creșterii galopante, în lanț, a prețurilor”, menționat Platforma DA.

Guvernul Gavrilița a fost învestit în data de 6 august 2021, iar pe 11 noiembrie, premierul Natalia Gavrilița a prezentat raportul de activitate la 100 de zile. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut majoritatea parlamentară în urma scrutinului parlamentar din 11 iulie 2021.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: