La Chișinău a apărut o carte despre actrița și regizoarea Nelly Cozaru
Full Article 3 minutes read

La Chișinău a apărut o carte despre actrița și regizoarea Nelly Cozaru

O carte intitulată ”Rebeliunea. Nelly Cozaru” despre actrița și regizoarea cu același nume, profesoară la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Maestru în Artă, a apărut la o editură din capitală, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Nelly Cozaru a menționat că volumul are 256 de pagini și a apărut cu contribuția financiară a Ministerului Culturii. ”Grație sprijinului prietenesc al Editurii ”Arc” și cel al omului de litere Mircea V. Ciobanu, am profitat de acest spațiu luminos al cărții ca să-mi ordonez „rebeliunile”, de fapt, trăirile mele sufletești de-o viață. Cu aceeași deschidere și sinceritate vă invit cordial să fiți printre primii cititori ai volumului”, a precizat protagonista lucrării.

Volumul cuprinde cronici și interviuri cu și despre Nelly Cozaru semnate de Alexandru Corduneanu, Vera Mereuță, Mircea V. Ciobanu, Petru Hadârcă, Iosif Shats, Mircea Surdu, Dumitru Crudu, Ghenadie Nicu, Irina Nechit, Tatiana Corai ș.a.

În prefața cărții, scriitorul Mircea V. Ciobanu subliniază, între altele, că volumul ”Rebeliunea. Nelly Cozaru” prezintă viața unei artiste neordinare.  A unei personalități care dă culoare și substanță vieții noastre teatrale. ”Un ghem de energie, o centrală nucleară, o fire mereu neîmpăcată și acaparatoare. Când le aduni pe toate și când le proiectezi în avanscena luminată de sofite, îți dai seama dintr-odată că e poate cel mai firesc fenomen, privit prin prisma meseriei. Dar acum altfel? Cum să faci o sală să râdă, să plângă, să trăiască emoții mai tari decât media obișnuită a cotidianului că d-aia am venit la teatru!), dacă tu însuți (Artistul), nu ai putea să arzi fără rest pe scândura scenei ca pe rugul unui eșafod medieval?”, a constatat Mircea V. Ciobanu.

Cartea a fost lansată zilele acestea la Teatrul ”Geneza Art”, unde practic a avut loc un spectacol cu protagonista manifestării, în debutul acesteia fiind prezentat un interviu realizat de regizoarea Daniela Burlaca.

Nelly Cozaru s-a născut la 28 iulie 1962 în satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă. În 1985, a absolvit Institutul de Artă Teatrală ”B.V. Șciukin” în cadrul Teatrului ”E.B. Vahtangov”. A fost actriță la Teatrul ”Luceafărul”, Teatrul Național ”Eugene Ionesco”, Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, iar în prezent este  profesoară la Catedra Arta Actorului la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. A jucat mai multe roluri în teatru și film. În 2004, i s-a conferit titlul onorific ”Maestru în Artă”. A fost distinsă cu numeroase premii.

La Chișinău a apărut o carte despre actrița și regizoarea Nelly Cozaru


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: