La Chișinău va fi construită încă o școală. Ministrul Educației: Avem un număr foarte mare de copii 
Full Article 2 minutes read

La Chișinău va fi construită încă o școală. Ministrul Educației: Avem un număr foarte mare de copii 

Ministerul Educației va construi la Chișinău, cu sprijinul Băncii Mondiale, o școală. Acum este în căutarea unui teren pentru instituția de învățământ. Precizările au fost făcute de ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun. Potrivit oficialului, în școlile din Chișinău se înregistrează un număr mare de elevi. Totuși, a adăugat ministrul, o școală nouă pentru o mie de copii „nu o să schimbe dramatic lucrurile”. 

Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a declarat că la Chișinău „clasele sunt suprapline”. „Avem un număr foarte mare de copii în clasă. Aici această problemă nu o să se rezolve dacă nu o să existe voință politică, în primul rând la nivel local. Avem și instituții de învățământ cu o rată de utilizare a spațiilor foarte mică. Cred că aici primăria ar trebui să gândească cum poate să facă mai bine uz de toate spațiile pe care le deține”, a declarat Perciun.

Totodată, el a anunțat că în capitală va fi construită o nouă instituție de învățământ.

„Aici cred că va trebui să intervenim și noi. Urmează să gândim mai clar cum putem contribui din partea autorității publice centrale la rezolvarea acestei probleme. Bineînțeles că și primăria, în primul rând, trebuie să facă un efort mai mare. Noi urmează să construim o școală în municipiul Chișinău din proiectul Băncii Mondiale. Suntem acum în procesul de identificare a terenului, a locației, dar bineînțeles că o școală – chiar și o școală mare pentru o mie de copii pentru municipiul Chișinău – nu o să schimbe dramatic lucrurile. Aici este nevoie de mai multă implicare din partea tuturor”, a conchis ministrul Educației.

În septembrie 2023, expertul în politici economice Veaceslav Ioniță declara că în prezent avem migrația internă a tinerilor spre municipiul Chișinău și Bălți. În municipiul Chișinău, numărul elevilor a crescut cu 18,6%, în Bălți cu 13,3%. La Telenești a scăzut cu 16%, Nisporeni – minus 14,3%, în Cantemir a scăzut cu 14,1%, în Basarabeasca și Cimișlia – cu câte 12,4%, iar la Leova – minus 12%. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: