La datorie de Ziua Oraşului. Poliţia va asigura ordinea publică şi vine cu recomandări pentru cetăţeni
Full Article 2 minutes read

La datorie de Ziua Oraşului. Poliţia va asigura ordinea publică şi vine cu recomandări pentru cetăţeni

În scopul bunei desfăşurări a evenimentelor care vor avea loc în capitală, dedicate Hramului Chișinăului și pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, poliţia va fi la datorie, astăzi, 14 octombrie.

Chiar dacă evenimentele tradiționale care se desfășurau în această zi în Piața Marii Adunări Naționale, nu vor avea loc din cauza pandemiei, totuși, în parcurile din sectoarele capitalei vor fi organizate evenimente cultural –artistice.

Astfel, polițiștii vor fi la datorie pentru a asigura liniștea cetățenilor și monitoriza respectarea recomandărilor Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică.

Poliția recomandă tuturor participanților la sărbătoare:

– respectați legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale polițiștilor;

– nu consumați alcool în locurile publice și păstrați curățenia;

– nu opriți ori staţionați mașina decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locurile unde se vor desfășura evenimente;

– șoferii sunt îndemnați să dea dovadă de un comportament adecvat în trafic, să nu depășească limita de viteză, să evite situațiile de conflict, să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, să nu-și lase

automobilele fără supraveghere și obiectele de preț la vedere;

– supravegheați copiii în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație, etc.);

– nu vă implicați în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniștii publice, violenţe verbale şi fizice sau manifestări violente.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: