La judecătoria Ciocana a început procesul fostului procuror Viorel Morari. El ar putea fi arestat pentru 30 de zile
Full Article 3 minutes read

La judecătoria Ciocana a început procesul fostului procuror Viorel Morari. El ar putea fi arestat pentru 30 de zile

Pe 20 ianuarie, instanța de la Ciocana a început să analizeze demersul procurorilor pentru arestarea pe 30 de zile a șefului Procuraturii Anticorupție Viorel Morari.

Audierea a început o oră mai târziu din cauza faptului că avocații lui Morari nu au venit la judecătorie. Ei susțin că nu știau despre audiere.

Morari a fost escortat la ședința de judecată la ora 14.00. Mergând de-a lungul coridorului, el le-a spus reporterilor: „Nu sunt vinovat, procurorul general reglează conturile cu mine”.

Amintim că procuratura i-a înaintat șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție învinuirea pentru patru capete de acuzare comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării ”VENTO”.

Câteva minute mai târziu, Morari a fost dus înapoi în celula sa.

Audierea a fost amânată pentru aproximativ o oră. La ora stabilită, avocații lui Morari nu s-au prezentat în instanță. După cum a declarat pentru NM unul dintre avocații săi, Vasile Foltea, care a ajuns în instanță în jurul orei 15:00, el a aflat despre audierea instanței privind arestarea „acum 20 de minute”.

Avocații au cerut să facă publică ședința. Judecătorul s-a retras pentru a examina demersul.

Menționăm că, pe 20 ianuarie, instanța Buiucani trebuia să organizeze o ședință de judecată cu privire la un alt dosar penal împotriva lui Morari, dar acesta nu a fost adus la judecătorie.

Arestul preliminar al lui Morari expiră pe 22 ianuarie la ora 14:00.

Amintim că procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale i-a înaintat șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție învinuirea pentru patru capete de acuzare și a depus demers pentru aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de: ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate” – acțiuni comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării ”VENTO”. Ultimii au fost recent reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari susține că reținerea sa ar fi ilegală și ar avea drept scop readucerea sa la tăcere din cauza criticilor pe care le-a adus Procuraturii Generale și șefului acesteia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: