„La mulți ani tuturor celor care vorbesc, scriu, simt și gândesc românește”. Mesajele politicienilor cu ocazia Zilei Limbii Române
Full Article 2 minutes read

„La mulți ani tuturor celor care vorbesc, scriu, simt și gândesc românește”. Mesajele politicienilor cu ocazia Zilei Limbii Române

Mai mulți politicieni au adresat un mesaj de felicitare cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia Zilei Limbii Române.

„Pentru mulți basarabeni, limba lor maternă, limba română, a fost multă vreme cenușăreasă. Doar după 1989 a revenit în capul mesei. Trecerea la grafie latină a fost o sărbătoare a limbii române și pentru vorbitorii de română”, a scris lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Aceasta a declarat că „cel mai bun mod de a sărbători Ziua Limbii Române este să vorbim corect, să citim românește, să ne cunoaștem scriitorii, să transmitem limba română generațiilor următoare”.

Fiecare dintre noi începe să cunoască lumea din jur prin cuvintele limbii materne. Mai apoi învață lumile îndepărtate și…

Posted by Maia Sandu on Monday, 31 August 2020

De asemenea, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a publicat un mesaj de felicitare pe pagina sa de Facebook.

„Gândul meu pentru toți cei care astăzi sărbătorim Ziua Limbii Române este unul de unitate și respect, toleranță și bunăvoință, modestie, onoare și prețuire pentru tot ceea ce acum înseamnă român și românește, pentru limbă, tradiție, credință și, nu în ultimul rând, spiritualitate”, a declarat Năstase.

„Suntem datori să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a nu permite altor graiuri în care se înțeleg oamenii Moldovei să o stingă și să o reducă, la un moment dat, peste mulți ani, la definitivă tăcere”, a mai spus politicianul.

Dragi prieteni, Astăzi, de Ziua Limbii Române, ar fi bine să căutăm în inimile noastre un bob de dragoste, un fior…

Posted by Andrei Nastase on Sunday, 30 August 2020

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a adresat un scurt mesaj. „La mulți ani tuturor celor care vorbesc, scriu, simt și gândesc românește! La mulți ani, Limba Noastră cea Română”, a scris Filip.

”Mult e dulce și frumoasăLimba ce-o vorbim,Altă limbă-armonioasăCa ea nu găsim.Saltă inima-n plăcereCând o…

Posted by Pavel Filip on Sunday, 30 August 2020

Precizăm că Ziua Limbii Române este celebrată începând cu 31 august 1989. Ziua de 31 august este declarată zi de sărbătoare națională în Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: