Legea ONG-urilor rămâne cu amendamentele vechi. Propunerile socialistului Vasile Bolea nu trec
Full Article 2 minutes read

Legea ONG-urilor rămâne cu amendamentele vechi. Propunerile socialistului Vasile Bolea nu trec

Legea privind activitatea organizațiilor neguvernamentale (ONG) rămâne cu amendamentele vechi. Anunțul a fost făcut de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco. Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, acesta a precizat că  propunerile înaintate de socialistul Vasile Bolea au fost blocate în cadrul ședinței de astăzi a Comisie juridică, numiri și imunități.

„Comisia juridică nu a putut aproba ordinea de zi a ședinței de astăzi. Dat fiind faptul că Vasile Bolea a insistat pe reexaminarea proiectului de lege cu privire la organizațiile necomerciale, deputații din opoziție nu au susținut votarea ordinii de zi în care să se conțină și reexaminarea acestui proiect. Asta înseamnă că rămâne în vigoare raportul Comisiei adoptat la ședința anterioară. Adică fără amendamentele lui Vasile Bolea”, a scris Litvinenco.

Precizăm că Vasile Bolea a propus mai multe amendamente, printre care și interzicerea ONG-urilor de a face „lobby politic”, să nu poată participa la campaniile electorale și să nu poată susține material sau acorda servicii partidelor politice.

Amintim că marți, 9 iunie, președintele Igor Dodon a anunțat că s-a găsit un consens pentru ca majoritatea parlamentară să voteze legea privind activitatea ONG-urilor, una dintre condiționalitățile impuse de UE pentru acordarea unei tranșe în mărime de 30 mln de euro din ajutorul macrofinanciar pentru Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: