Letonia recunoaște Rusia drept sponsor al terorismului
Full Article 40 second read

Letonia recunoaște Rusia drept sponsor al terorismului

Deputații Legislativului din Letonia au recunoscut Rusia drept stat sponsor al terorismului. Declarația a fost adoptată joi, 11 august, într-o sesiune parlamentară. Textul documentului prevede că Rusia atacă intenționat populația civilă de pe teritoriul Ucrainei.

Pentru rezoluție au votat 67 de deputați, 16 persoane nu au votat, relatează presa locală.

În declarația lor, deputații au cerut țărilor UE să suspende imediat eliberarea vizelor de turist și de intrare cetățenilor din Rusia și Belarus.

Letonia a făcut deja acest lucru la începutul lunii august.

UPDATE: Rusia a condamnat joi în termeni duri rezoluția adoptată de parlamentul leton care o desemnează drept stat care sponsorizează terorismul, Maria Zaharova acuzând o „xenofobie animalică” de partea letonă, scrie Reuters.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: