LG: Oferă un final de an fericit cu ofertele la tehnica LG

2021 a fost un an plin de inovații. Au fost lansate noile televizoare OLED, QNED Mini LED și NanoCell cu specificații de top, frigiderele LG InstaView cu comenzi vocale, dar și o nouă serie de electrocasnice încorporabile.

În perioada sărbătorilor de iarnă, ca să te bucuri din plin de inovații, partenerii oficiali LG din Republica Moldova ți-au pregătit oferte speciale la tehnica mult dorită.

Alege LG și primește cadouri

Sărbătorile de iarnă sunt un motiv în plus pentru a primi cadouri. Tocmai de asta, acum la procurarea electrocasnicelor LG în rețeaua de magazine Bomba, Maximum și Hi-tech primești certificate cadou în valoare de la 300 până la 5000 de lei! Astfel, poți să-i bucuri pe cei dragi cu daruri și să-ți alegi și tu singur cadoul dorit! Televizoare, cuptoare cu microunde, mașini de spălat, aspiratoare, frigidere – peste 100 de modele participă la promoție.

Spre exemplu, pentru o garderobă impecabilă în noul an puteți alege mașina de spălat LG F4M5VS6S Steam cu motor cu acționare directă, 14 programe automate și funcția pentru pornire întârziată. Aveți posibilitatea să adăugați articole în tambur direct în timp ce dispozitivul funcționează – va dura doar 3 secunde pentru a debloca ușa.

Pentru imagini de calitate puteți alege un televizor LG 55UP76506LD. Cu el serile de film vor deveni imediat mai plăcute. Dispune de rezoluția 4K și funcția de control vocal, care va face navigarea și căutarea contentului preferat mai ușoare.

Și surpriza cea mare: împreună cu magazinul Ultra dăruim o mașină nouă Hyundai Tucson! Puteți participa la tombolă cumpărând tehnică LG în valoare de 3000 de lei (preț minim pentru o unitate).

Cumpără acum, achită treptat

În această perioadă vrem să-i bucurăm pe cei dragi cu daruri, dar nu întotdeauna dispunem de suficiente resurse. Tocmai de asta, magazinul Hi-tech îți oferă posibilitatea să procuri tehnica LG în 6 rate cu 0% dobândă și 0 lei avans. Nu mai ai niciun motiv să amâni procurarea!

Vino în magazinele Hi-tech și alege un ecran superb pentru filmele preferate, un sunet pe măsură, o mașină de spălat perfomantă sau frigider LG DoorCooling+ pentru bucatele de sărbătoare.

Tehnologiile LG au fost create pentru a vă face viața mai ușoară, iar noua ofertă de la Hi-tech le fac accesibile pentru toți.

Reușiți să profitați de ofertele de sărbători și să luați tot ce v-ați dorit. Tehnica LG este cadoul care va aduce bucurie mulți ani înainte și confort maxim în casă.

Mai multe detalii despre promoții vedeți la partenerii noștri:

Maximum, Bomba, Ultra, Hi-tech Transnistria, Hi-tech Chișinău.

Vă mulțumim pentru un an minunat! Suntem gata să ne bucurăm de toate inovațiile pe care ni le va aduce 2022! Până atunci, vezi ce i-a impresionat pe specialiști în 2021 în video-ul de mai jos.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screen/unica.md

VIDEO Mașină răsturnată pe șoseaua Balcani, direcția Grătiești: un copil – transportat la spital

Un copil a ajuns la spital, după ce mașina în care se afla a derapat pe acostament și s-a răsturnat. Accidentul a avut loc în seara zilei de 3 iulie, pe șoseaua Balcani, în direcția comunei Grătiești.

Pentru NewsMaker, ofițera de presă a Direcției de Poliție Chișinău, Cristina Talpă, a declarat că accidentul a avut loc în seara zilei de 3 iulie, în jurul orei 21:05, pe șoseaua Balcani, în direcția comunei Grătiești.

Potrivit informațiilor preliminare, o femeie de 26 de ani, aflată la volanul unui automobil Skoda, a pierdut controlul volanului. Mașina a derapat pe acostament și s-a răsturnat.

„În urma impactului, copilul ce se afla în calitate de pasager, a fost transportat la spital pentru investigații medicale”, a comunicat ofițera de presă.

În continuare, poliția urmează să stabilească toate circumstanțele accidentului.

zvon.md

Fără vot final pe PACCO în actualul Parlament? Deputat PAS: „Nu am primit avizul Comisiei de la Veneția”

Proiectul de lege care prevede crearea Procuraturii Anticorupție și Combaterea Crimei Organizate (PACCO) va fi votat în lectură finală de următorul Parlament. Cel puțin asta a declarat deputatul PAS, Andrian Cheptonar. Întrebat dacă proiectele pot trece dintr-o legislatură în alta sau trebuie înregistrate din nou, deputatul a precizat că „acestea trec dintr-o legislatură în alta”. Potrivit lui Cheptonar, săptămâna viitoare ar trebui să aibă loc ultima ședință a actualului Parlament. Totuși, proiectul nu va fi supus votului, întrucât Comisia de la Veneția nu a emis încă un aviz.

La emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8, deputatul a declarat că săptămâna viitoare, pe 10 iulie, „ar trebui să fie ultima ședință” a actualului Parlament. Întrebat despre soarta proiectului PACCO și dacă se va reuși să fie votat, săptămâna viitoare, în lectură finală, parlamentarul a spus: „Acest proiect va fi votat în legislatura următoare deja, pentru că a fost expediat Comisiei de la Veneția, încă nu s-a întrunit Comisia, nu am primit avizul, respectiv nu am dorit să mergem…”.

La precizarea prezentatoarei TV, dacă proiectele trec dintr-o legislatură în alta sau trebuie înregistrate din nou, deputatul a spus: „Da, trec dintr-o legislatură în alta. Există procese în care sunt extrase, adică sunt retrase din proces legislativ, dar ele rămân”.

Amintim că proiectul de lege care prevede crearea PACCO a fost votat în prima lectură de 61 de deputați, în cadrul ședinței plenare din 20 februarie 2025. Opoziția parlamentară s-a opus votului, dar și deputata PAS Olesea Stamate a votat împotriva proiectului.

***

Pe 20 ianuarie, Consiliul Suprem de Securitate – convocat în ședință de președinta Maia Sandu – a recomandat să fie consolidată „arhitectura instituțională a organelor responsabile de combatere a corupției” și să fie fortificat „cadrul legal pentru sancționarea mai dură a actorilor implicați în corupția politică și cea electorală”.

Pe 29 ianuarie, în urma recomandărilor CSS, Ministerul Justiției a venit cu mai multe propuneri. Una drintre acestea a fost ca Procuratura Anticorupție și PCCOCS să fuzioneze. Instituția a precizat că propunerile vor transmise Parlamentului, care va decide „opțiunea de urmat”.

Pe 13 februarie, deputatul PAS Igor Chiriac a prezentat un proiect de lege care prevedea lichidarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS și crearea unei noi instituții – Procuratura Anticorupție și Combaterea Crimei Organizate. Inițiativa legislativă, care a fost înregistrată în Parlament, avea 29 de autori. Printre semnatarii documentului nu se regăseau trei deputați PAS din Comisia parlamentară juridică, numiri şi imunități.

Tot pe 13 februarie, Procuratura Generală și-a expus punctul de vedere asupra proiectului de lege, menționând că, în urma unei analize preliminare, au fost indentificate „riscuri pe termen scurt, mediu și lung”. Procuratura declara sunt necesare consultări publice „ample” și „opinia instituțiilor europene competente”.

Pe 19 februarie, Veronica Dragalin a demisionat de la șefia Procuraturii Anticorupție. În adresarea sa, Dragalin a criticat proiectul de lege, avertizând că acesta reprezintă „un atac asupra sistemului de justiție” și o amenințare gravă la adresa luptei împotriva corupției la nivel înalt.

facebook.com / Renato Usatii

NM Espresso: Revenirea lui Popescu, paza și sentința pentru bașcana Găgăuziei, reacția PAS la concertul lui Usatîi

Revenirea lui Popescu

Fostul ministru de Externe al Moldovei, Nicu Popescu, revine oficial în politică. El a anunțat că va candida la alegerile parlamentare pe listele partidului de guvernământ PAS. «Vrem să apărăm fiecare pas făcut și să ne grăbim pe drumul spre Europa. Drumul este deschis. Europa ne așteaptă. Totul depinde de noi», a spus Popescu într-un video publicat pe rețelele sociale.

După plecarea din minister, Popescu s-a apropiat de politică o singură dată. În 2024, înainte de referendumul privind integrarea europeană a Moldovei, a devenit unul dintre liderii inițiativei «Cetățeni pentru Europa», din care făceau parte și alți activiști neafiliați politic.


Sentința bașcanei Găgăuziei

Procesul colegei de partid a lui Ilan Șor, bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, a fost suspendat pentru o lună. Sentința definitivă, atât pentru ea, cât și pentru secretara Partidului Șor, Svetlana Popan, va fi pronunțată pe 5 august la ora 12.00. Ambele sunt acuzate de complicitate la finanțarea ilegală a partidului. Ele nu își recunosc vina. Pentru Guțul, procurorul a cerut 9 ani de închisoare.

La ultima ședință, care a avut loc în ajun, Guțul s-a plâns că, în timpul nopții, «trei sau patru bărbați în civil» stăteau de pază lângă apartamentul ei. Când s-a constatat că era vorba de polițiști, bașcana a acuzat autoritățile de presiuni asupra opoziției. Poliția a explicat că este permisă supravegherea prealabilă a persoanelor aflate în arest la domiciliu, fără notificarea lor, pentru a verifica respectarea măsurii preventive.

Ședința de judecată a fost tensionată. În fața clădirii instanței, pe tot parcursul audierilor, a avut loc un protest al susținătorilor lui Guțul și Șor. În sală, a avut loc un schimb de replici între judecător și avocatul bașcanei, Sergiu Moraru.


Dodon, pro Guțul și Belarus

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a comentat și el cazul Evgheniei Guțul. «În calitate de al cincilea președinte al Moldovei», el a condamnat procesul de judecată și l-a numit răfuială politică din partea Președintei Maia Sandu împotriva opoziției. Într-o postare pe rețelele sociale, Dodon s-a arătat revoltat mai ales de faptul că ancheta o vizează pe o mamă cu doi copii mici.

Totodată, Dodon i s-a adresat președintelui Belarusului, Aleksandr Lukașenko, felicitându-l cu ocazia Zilei Independenței Belarusului. Socialistul a declarat că este convins că în viitorul apropiat va fi reluată și întărită cooperarea în domenii de interes reciproc pentru țările și popoarele noastre.


Epopeea rap

Deși în acest an Moldova nu a participat la Eurovision, compensează în plan politic. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a corelat videoclipul rap al Irinei Vlah cu vizita ei în Rusia. El a declarat că este un scenariu tipic: o vizită la Sankt Petersburg, apoi o întâlnire cu partidul Edinaia Rossia. Este parte din același scenariu, o tentativă de escaladare. Totuși, el a remarcat un fapt pozitiv — Vlah învață limba română, chiar dacă rimele sunt slabe.

În spațiul public se discută activ și despre concertul organizat la Chișinău de Renato Usatîi pentru absolvenți, care a avut loc fără intervenția autorităților. Au cântat rapperii ruși Basta și Macan, dar și Usatîi. Acesta a interpretat în română piesa trupei rusești BI-2, «Colonelului nu-i scrie nimeni». Asta trebuie de văzut.

Prezența artiștilor ruși în timpul campaniei electorale a stârnit reacții. Deputatul PAS, Radu Marian, a declarat că, aparent, autoritățile nu au avut suficiente motive pentru a le interzice accesul în țară, dar a adăugat că este regretabil că organizatorul i-a invitat.


Noua lege a medicamentelor

Organizația Inițiativa Pozitivă, care sprijină persoanele cu HIV și ajută la reabilitarea foștilor dependenți de droguri și deținuți, s-a pronunțat împotriva noii Legi a medicamentelor. Ei au cerut Președintei Maia Sandu să nu o promulge, considerând că legea apără interesele companiilor farmaceutice și nu pe cele ale pacienților. Organizația se teme că noua legislație va duce la consolidarea monopolurilor și la creșterea prețurilor.


Pe scurt


Agenda zilei, 4 iulie

  • 15:00 — Ședință a Comisiei Electorale Centrale;
  • 17:05 — La reședința de stat încep să sosească participanții internaționali la summitul Moldova-UE;
  • 18:00 — Se deschide oficial summitul Moldova-UE;
  • 19:00 — Conferință de presă comună susținută de Maia Sandu, Ursula von der Leyen și Antonio Costa.
telegraf.news

Apel către Maia Sandu să nu promulge Legea cu privire la medicamente: „Acordă prioritate intereselor financiare ale marilor companii farmaceutice”

Cincisprezece reprezentanți ai societății civile și comunității profesionale medicale au publicat pe 3 iulie o adresare către președinta țării, Maia Sandu, în care îi cere să nu promulge noua Lege cu privire la medicamente, adoptată de Parlament în lectură finală luna trecută. Potrivit semnatarilor, că textul legii „acordă prioritate intereselor financiare ale marilor companii farmaceutice, în detrimentul sănătății oamenilor”.

Noi, reprezentanți ai organizațiilor societății civile și ai comunității profesionale din Republica Moldova, ne exprimăm profunda îngrijorare față de faptul că proiectul de lege cu privire la medicamente nr. 38 din 12 februarie 2025 a fost adoptat de Parlament la 19 iunie 2025 fără desfășurarea unor consultări publice corespunzătoare și fără a ține cont de recomandările argumentate din partea societății civile. Deși au fost transmise numeroase solicitări în anii 2024 și 2025, Ministerul Sănătății și Parlamentul nu au organizat discuții publice și incluzive privind textul proiectului de lege cu privire la medicamente, încălcând astfel principiile de transparență și participare consfințite atât în legislația națională, cât și în standardele internaționale”, se arată în adresare.

Potrivit documentului, propunerile formulate de societatea civilă „nu au fost luate în considerare”, textul legii adoptat de Parlament ar încălca standardele internaționale în domeniul dreptului la sănătate și nu ar corespunde angajamentelor asumate de Republica Moldova în raport cu UE.

Ne îngrijorează în mod deosebit faptul că legea cu privire la medicamente adoptată acordă prioritate intereselor financiare ale marilor companii farmaceutice, în detrimentul sănătății oamenilor, ceea ce contravine articolului 1 din Constituția Republicii Moldova, potrivit căruia demnitatea umană, drepturile și libertățile omului constituie valori supreme și sunt garantate de stat. De asemenea, legea adoptată contravine articolului 313 din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, care prevede că sănătatea publică trebuie să prevaleze asupra intereselor comerciale.

Legea adoptată nu prevede mecanisme eficiente pentru asigurarea unui echilibru între protecția drepturilor de proprietate intelectuală (brevete) și dreptul la accesul medicamentelor necesare. Republica Moldova, în calitate de stat membru al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), are dreptul de a utiliza aceste mecanismele prevăzute de Acordul privind aspectele legate de comerț ale drepturilor de proprietate intelectuală (Acordul TRIPS) și Declarația de la Doha, însă aceste instrumente nu au fost reflectate corespunzător în textul legii adoptate”, se mai arată în adresare.

Astfel, semnatarii solicită președintei Maia Sandu să promulge Legea cu privire la medicamente în forma sa actuală și să o transmită Parlamentului pentru reexaminare, cu luarea în considerare a obiecțiilor și recomandărilor formulate de societatea civilă.

Adresarea către șefa statului a fost semnată de:

  • Ruslan Poverga, Director Executiv, Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”;
  • Ana Cerneva, Membru Asociației Obștești `Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală LEADER”;
  • Liudmila Untura, AO CREDINȚA (membrul Liga PTH RM);
  • Ilia Trombițki, AO ECO-TIRAS;
  • Olga Antonova, Administrator, AO Asociația pentru Transparența și Apărare Drepturilor Omului „CETĂȚEAN ACTIV”;
  • Lela Metreveli, Director, A.O. Ambasada Drepturilor Omului (Human Rights Embassy);
  • Ala Revenco, Director executiv, AO „Părinți Solidari”;
  • Angela Frolov, Directoare, AO Centrul de Informații GENDERDOC-M;
  • Ala Iațco, Președinta, AO Uniunea pentru Echitate și Sănătate;
  • Vasile Cocîrla, Membru de board, AO Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM);
  • Galina Climov, Director Executiv, Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova (AOPD);
  • Vanu Jereghi, Director Executiv, Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM);
  • Natalia Vilcu-Bajurean, Asociația părinților copiilor cu cancer „Viața fără leucemie”;
  • Victor Izbaș, AO „IV ANIMO”;
  • Roman Andriiv, Director strategic, AO Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă.

(ВИДЕО) Охрана мешает Гуцул спать/Гросу оценил усилия Влах/В Молдове перебор с демократией?

Главные новости Молдовы и мира в новом выпуске NewsMaker!
Темы выпуска:
— Депутаты PAS объяснили присутствие российских артистов на концерте Усатого
— Влах протестует у парламента. Гросу: рифмы не слышно
— «Casa Verde» – финансирование для энергоэффективного жилья
— Гуцул пожаловалась на дополнительную охрану: что говорят в полиции
— Между энтузиазмом и скепсисом. Реакции депутатов на саммит Молдова-ЕС
— Евгения Гуцул все ближе к вынесению приговора
— Движение по «Мосту Дружбы» в Болгарию ограничено
— Нику Попеску будет баллотироваться в парламент по спискам PAS
— Желтый код: жара и высокий риск возникновения пожаров
— На учебу в США только с «публичными» аккаунтами. Рекомендации посольства
— Усатый спел песню на румынском под музыку би-2
— Кристиан Ризя вышел из тюрьмы
— До +35°c жары по всей Молдове: объявлен желтый код
Не забудьте нажать на колокольчик, чтобы не пропустить новые выпуски: каждый будний день в 15.30 и 19.30 о Молдове на русском языке.


Подписывайтесь на наш Telegram-канал @newsmakerlive. Там оперативно появляется все, что важно знать прямо сейчас о Молдове и регионе.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: