Licitație trucată pentru ambulanțele anunțate de Dodon? Deputații PAS cer organelor de drept să se autosesizeze
Full Article 2 minutes read

Licitație trucată pentru ambulanțele anunțate de Dodon? Deputații PAS cer organelor de drept să se autosesizeze

Deputații fracțiunii parlamentare Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco și Igor Grosu, au solicitat Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție să se autosesizeze cu privire la eventuala trucare a licitației de procurare a celor 168 de ambulanțe achiziționate din împrumutul oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Un document în acest sens a fost publicat joi, 30 ianuarie, de deputatul Sergiu Litvinenco, pe pagina sa de Facebook

„În primul rând, ambulanțele se procură dintr-un împrumut de 12 milioane euro oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Anterior s-a afirmat că ele nu ar corespunde cerințelor stabilite, în esență fiind vorba de o formulă de sustragere a mijloacelor financiare publice; de exemplu, deși nouă companii au procurat documentele de tender despre care s-a anunțat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, doar una singură a aplicat; caietul de sarcini nu corespunde rigorilor internaționale, incluzând utilități care au dus la majorarea costului unei ambulanțe, iar conform estimărilor prealabile, prejudiciul cauzat doar prin procurarea utilităților neconforme standardelor (consumabile) se ridică la două milioane de lei”, se arată în postarea lui Litvinenco.

Despre cele 168 de ambulanțe promise acum câteva zile de Dodon:În primul rând, ele se procură dintr-un împrumut de 12…

Geplaatst door Sergiu Litvinenco op Donderdag 30 januari 2020

Am încercat să aflăm și opinia reprezentanților Ministerului Sănătății, însă până la ora publicării acestei știri, aceștia nu ne-au răspuns la apeluri și nici la mesaje.

Amintim că, luni, 27 ianuarie, președintele Igor Dodon, a anunțat că în următoarele luni, în Republica Moldova ar urma să ajungă 168 de ambulanțe noi. Potrivit președintelui țării, acestea sunt în ultima etapă de asamblare și în 4-5 luni ar urma să fie repartizate în raioanele țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: