Liderul organizaţiei criminale „Machena”, trimis în judecată pentru comandarea asasinării unei autorități criminale
Full Article 2 minutes read

Liderul organizaţiei criminale „Machena”, trimis în judecată pentru comandarea asasinării unei autorități criminale

Dosarul de învinuire a liderului organizaţiei criminale „Machena” a fost trimis în judecată, informează Procuratura Generală. Potrivit sursei citate, este vorba despre comandarea și organizarea asasinării, în 2008, a unei autorități criminale rivale.

Omorul a avut loc într-un penitenciar cu regim închis din republică, cu atragerea în calitate de executori a membrilor grupării criminale din acelaşi penitenciar. În urma loviturilor aplicate cu obiecte dure, în regiuni vitale ale corpului, victima a decedat la locul faptei. Ulterior, executorii au transportat corpul neînsuflețit la un alt etaj al penitenciarului, pentru a ascunde urmele faptei infracționale. Pentru cele comise, învinuitul le promisese executorilor privilegii, precum şi avansarea în poziționarea ierarhică în cadrul organizaţiei criminale conduse de el.

Această cauză penală a fost reluată în contextul obţinerii recente a unor informaţii relevante cauzei, în cadrul dosarului penal investigat în privinţa organizaţiei criminale „Machena.”

Dacă va fi găsit vinovat, învinuitul riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă. Inculpatul, la moment, se află în detenție pentru crearea şi conducerea organizaţiei criminale, precum şi pentru infracţiuni de şantaj şi pregătire de omor.

Anterior procurorii i-au trimis în judecată și pe cei cinci executori ai crimei investigate, care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru un termen de 13 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: