Liderul unei grupări din Israel, specializată în trafic de arme și omoruri la comandă, reținut în Moldova (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

Liderul unei grupări din Israel, specializată în trafic de arme și omoruri la comandă, reținut în Moldova (VIDEO)

Un bărbat originar din regiunea Lahiș, Israel, care deține și cetățenia Federației Ruse, a fost reținut pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit poliției, acesta are 38 de ani și este liderul unei grupări criminale din Israel, specializată în tâlhării, șantajuri, trafic de arme și droguri, precum și omoruri la comandă. 

Oamenii legii au aflat că individul urmează să intre în Republica Moldova pe 11 august. Două zile mai târziu, acesta a fost reținut într-un hotel din municipiul Chișinău.

Individul ar fi intenţionat să desfăşoare „activităţi care ar pune în pericol securitatea naţională și ordinea publică”, se arată în comunicatul poliției.

Acesta fost supus procedurilor legale de declarare drept persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova. Bărbatul a fost escortat până la bordul navei aeriene cursa Chișinău – Turcia – Israel, părăsind țara și primind interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 5 ani.

Din anul 2018 până în prezent, la solicitarea Direcției investigații criminalitate, printr-un demers la Biroul Migrație și Azil, au fost declarate indezirabile 541 de persoane, care pun în pericol securitatea națională și ordinea publică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: