Limba spaniolă ar putea fi predată în școlile din Moldova. Guvernul a probat începerea negocierilor cu Spania
Full Article 2 minutes read

Limba spaniolă ar putea fi predată în școlile din Moldova. Guvernul a probat începerea negocierilor cu Spania

În Republica Moldova ar putea fi implementat învățământul bilingv spaniol. Cabinetul de miniștri a aprobat, pe 13 decembrie, inițierea negocierilor cu autoritățile din Spania, pentru încheierea unui acord de colaborare în acest sens. Ministerul Educației susține că, astfel, va fi asigurat cadrul juridic necesar în organizarea învățământului bilingv spaniol în unele instituții de învățământ secundar din țară. 

Potrivit sursei citate, conform acordului care ar urma să fie încheiat,  partea spaniolă va oferi sprijin Republicii Moldova în pregătirea profesorilor de limbă spaniolă, în stabilirea modalității de predare a limbii,  va oferi acces la resursele digitale și la materiale didactice relevante și va examina posibilitatea oferirii unor diplome de absolvire din partea Regatului Spaniei.

Ministrul Dan Perciun a declarat, în cadrul ședinței de Guvern, că acest acord nu doar va facilita cooperarea moldo-spaniolă în domeniul educației, dar va oferi și mai multe oportunități pentru implementarea standardelor europene în școlile implicate.

„Prin crearea și funcționarea claselor bilingve româno-spaniole în liceele din Republica Moldova, acordul deschide o nouă etapă în dezvoltarea relațiilor de cooperare bilaterală, fiind menit să acorde elevilor din instituțiile implicate oportunități deosebite de formare și să apropie și mai mult învățământul din Republica Moldova de standardele europene”, a spus ministrul.

În prezent, Republica Moldova are experiență în implementarea claselor bilingve francofone în opt instituții de învățământ din țară, cu sprijinul partenerilor din Franța.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: