Litvinenco a ironizat propunerile lui Stoianoglo privind lupta cu corupția: „Cele 10 porunci ale lui Platon”
Full Article 2 minutes read

Litvinenco a ironizat propunerile lui Stoianoglo privind lupta cu corupția: „Cele 10 porunci ale lui Platon”

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a comentat propunerile legislative ale Procuraturii Generale. Referindu-se la inițiativa cu privire la anularea imunității pentru toți demnitarii, ministrul a calificat-o drept „scuză pentru inactivitatea” instituției, însă a precizat că nu este împotriva acesteia.

„Stoianoglo a găsit scuza pentru inactivitatea Procuraturii Generale de ani de zile – imunitatea funcţionarilor. Anume din cauza acesteia, procurorii nu ar fi putut prinde hoţi. Este un fals. Câte ridicări de imunitate au fost refuzate de Parlament? Corect. Zero. ”Плохому прокурору имунитет мешает”. Incompetenţa, iresponsabilitatea şi corupţia au fost cauzele principale ale inactivităţii organelor de anchetă, decât imunitatea funcţionarilor”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Oficialul a precizat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a înregistrat o inițiativă de modificare a Constituției în acest sens.

„Noi nu suntem împotriva ridicării imunităţii pentru funcţionari, mai ales că avem și o inițiativă de modificare a Constituției în acest sens. Doar că nu legile prind hoţii, dar procurorii oneşti. Acum Stoianoglo mimează activitate abundentă şi combaterea corupţiei, după ce a eliberat toţi hoţii din puşcărie. Vine cu propuneri de reformare a sistemului din interior, a citit – zice lumea – „cele 10 porunci ale lui Platon” despre reformarea procuraturii. Dar este târziu. Sistemul trebuie curăţat. Şi va fi curăţat. Pentru aceasta există voinţă politică şi un mandat puternic din partea oamenilor”, a conshis Litvinenco.

Amintim că procurorul general Alexandr Stoianoglo a prezentat, pe 23 august, 10 inițiative legislative în contextul luptei cu corupția.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: