LIVE Eliberarea lui Veaceslav Platon din penitenciarul nr. 13
Full Article 2 minutes read

LIVE Eliberarea lui Veaceslav Platon din penitenciarul nr. 13

Corespondentul NM transmite live de la penitenciarul nr.13, de unde urmează să fie eliberat Veaceslav Platon. 

UPDATE (16:25): „Au fost patru ani de luptă, de opunere față de regimul lui Plahotniuc. Scopul meu principal este restabilirea dreptăți. Voi rămâne în țară și voi ajuta oamenii noștrii”, a declarat Platon.

UPDATE (16:20): Veaceslav Platon a părăsit sediul penitenciarului nr.13.

Astăzi, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis integral demersul procurorului general privind suspendarea executării pedepsei de către Veaceslav Platon.

Magistrații au dispus suspendarea imediată a executării sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 20 aprilie 2017, emisă în privința lui Platon, prin care acesta fusese condamnat la 18 ani închisoare pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă.

Executarea în continuare a pedepsei de către Veaceslav Platon este condiționată de evoluția procedurii de revizuire a procesului penal, anterior deschisă de PCCOCS.

Amintim că, pe 18 mai, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul împotriva lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

Într-un interviu publicat pe 26 mai, Platon a spus că persoanele responsabile i-au spus că nu va fi eliberat din închisoare până în momentul în care organele de drept nu vor identifica adevăratele persoane implicate în cazul jafului bancar, dar și dovezi în acest sens.

Платон выходит из тюрьмы. Стрим NM

Gepostet von NewsMaker.md am Montag, 15. Juni 2020

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: