VIDEO Îmbrânceli la Comisariat. Manifestanții au încercat să pătrundă în clădire
Full Article 2 minutes read

VIDEO Îmbrânceli la Comisariat. Manifestanții au încercat să pătrundă în clădire

Manifestanții din Piața Marii Adunări Naționale, în frunte cu deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber au ajuns la Comisariatul de Poliție din str. Bulgară. Acolo s-au produs îmbrânceli.

Protestatarii au scandat „Jos Maia Sandu!” și „Rușine” și au încercat să intre în comisariat. Oamenii legii au blocat accesul participanților.

Potrivit Marinei Tauber, oamenii legii au oprit mașina în care se afla echipamentul pentru instalația scenei.

Nu plecăm nicăieri până nu ne atingem scopul. Domnul Valico a spus că dacă timp de 30 de minute vor elibera mașina, concertul va avea loc”, a precizat parlamentara.

 

Activistul Veaceslav Valico, care figurează în mod oficial drept organizator al concertului planificat pentru seara de 19 iunie, nu a confirmat deocamdată că evenimentul a fost anulat. La prânz, acesta a anunțat că concertul va începe la ora 18:00, cu o oră mai târziu decât era planificat.

Inițial, la concert ar fi urmat să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase. În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume. În seara de 19 iunie, Egor Kreed a anunțat că nu va mai participa la concert.

Ieri, Veaceslav Valico a acuzat partidul de guvernare că ar fi în spatele deciziei de sabotare a concertului. Mai mult, potrivit acestuia, artiștii ruși ar fi presați să renunțe la concertul respectiv. NM a solicitat un comentariu din partea Inspectoratului Național de Securitate Publică și din partea PAS cu privire la acuzațiile lui Veaceslav Valico. Partidul de guvernare a refuzat să comenteze declarațiile, iar INSP nu ne-a răspuns la solicitare.

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, împreună cu Veaceslav Valico au venit în dimineața din 19 iunie în Piața Marii Adunări Naționale și au cerut poliției să fie lăsați să instaleze scena și toaletele ecologice, pentru ca manifestațiile planificate să aibă loc.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a respins acuzațiile cu privire la presupusa sabotare a protestului care urmează să se desfășoare pe 19 iunie în capitală, precum și a concertului planificat de Veaceslav Valico, cu participarea artiștilor ruși.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: