VIDEO În Moldova se pregătesc acțiuni de destabilizare? Viorel Cernăuțeanu și Veronica Dragalin fac declarații
Full Article 1 minutes read

VIDEO În Moldova se pregătesc acțiuni de destabilizare? Viorel Cernăuțeanu și Veronica Dragalin fac declarații

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțeanu și șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin fac declarații cu privire la „pregătirea acțiunilor de destabilizare și perturbare a ordinii publice, cu organizarea protestelor și a altor acțiuni de discreditare a vectorului politic european, prin finanțări ilegale de către exponenții unei grupări criminale”. 

Amintim, pe 5 martie 2024, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat că a intrat în posesia mai multor date care indică că Federația Rusă ar dori să compromită aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, prin implicarea în procesele electorale din 2024 și 2025. În aceste acțiuni, Rusia va folosi 3 categorii de actori: actorii politici deschis declarați pro-Federația Rusă, actori politici declarați pro-stataliști și actori politici conectați la grupurile criminal organizate. Potrivit SIS se planifică generarea mai multor crize inclusiv în regiunea din UTAG sau stânga Nistrului, amplificarea tendințelor radicale de natură separatistă în zona de sud a Republicii Moldova – cel mai important actor pe care mizează Federația Rusă fiind gruparea lui Ilan Șor, dar și organizarea protestelor la Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: