LIVE Membrii Cabinetului de miniștri, în ședință la Cahul. Pe ordinea de zi, mai multe proiecte pentru locuitorii din sudul țării
Full Article 2 minutes read

LIVE Membrii Cabinetului de miniștri, în ședință la Cahul. Pe ordinea de zi, mai multe proiecte pentru locuitorii din sudul țării

Cabinetului de miniștri se convoacă astăzi, 23 septembrie, în ședință în orașul Cahul. Pe ordinea de zi sunt incluse 16 subiecte, inclusiv decizii de importanță majoră pentru locuitorii din sudul Republicii Moldova, dar și pentru întreaga țară. Urmărește ședința Guvernului condus de prim-ministra Natalia Gavrilița în direct, pe NM!

Astfel, membrii Guvernului vor examina astăzi câteva proiecte de acte normative care prevăd transmiterea unor bunuri imobile și mobile din proprietatea autorităților centrale în proprietatea APL Cahul, dar se vor expune și asupra edificării la Cahul a unui monument în memoria victimelor deportărilor staliniste și a bustului poetului Andrei Ciurunga.

Pe agenda ședinței este inclus și proiectul hotărârii de Guvern privind acordarea suportului financiar unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat, precum și Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului social. De asemenea, Cabinetul de miniștri va mai aproba Raportul semianual privind executarea bugetului public național și a componentelor acestuia pentru anul 2022, dar și Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”.

Potrivit Guvernului, îmediat după ședință, șefa Executivului va vizita Subzona Economică Liberă și Incubatorul de Afaceri din orașul Cahul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: