LIVE Parlamentul, în ședință. Deputații vor examina modificările Legii cu privire la Procuratură
Full Article 2 minutes read

LIVE Parlamentul, în ședință. Deputații vor examina modificările Legii cu privire la Procuratură

Deputații s-au convocat în ședință plenară. Biroul permanent al Legislativului a aprobat, ieri, proiectul ordinii de zi a ședinței, completată cu subiectele propuse de Comisiile permanente.

Deputații vor examina proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, proiectul de modificare a Legii cu privire la expertiza judiciară și statutul expertului judiciar, proiectul de lege cu privire la abrogarea capitolului XIII1 din Codul de procedură civilă al Republicii Moldova.

Urmează a fi discutate în prima lectură proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la ajutorul social; proiectul de lege cu privire la condominiu; proiectul de modificare a Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte și Legii cu privire la ieșirea și intrarea în Republica Moldova; proiectul  de lege pentru modificarea Legii cu privire la Banca Națională a Moldovei și Legii privind reglementarea valutară; proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural.

În cea de-a doua lectură va fi dezbătut proiectul de lege privind calitatea aerului atmosferic și proiectul de lege pentru modificarea anexei nr.2 a Legii privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura.

Proiectul ordinii de zi mai include proiectul de lege pentru ratificarea unui acord de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Partidul Socialiștilor, ieri, a anunțat că va boicota ședința Parlamentului din 14 aprilie. Anunțul a fost făcut de către deputatul Vlad Batrîncea, care a invocat „acțiunile ilegale în raport cu președintele raionului Cahul” Marcel Cenușa, reținut acum 10 zile într-un dosar de corupție. Batrîncea a anunțat că deputații socialiști se vor deplasa la Cahul, unde urmează să fie examinată cererea avocaților lui Cenușa, privind eliberarea sa din arest la domiciliu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: