LIVE Vor arunca flori albe în lac. PAS Youth a organizat o acțiune în memoria tinerilor care s-au sinucis
Full Article 2 minutes read

LIVE Vor arunca flori albe în lac. PAS Youth a organizat o acțiune în memoria tinerilor care s-au sinucis

Activiștii din organizația de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au organizat un flashmob în centrul capitalei, pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu problema suicidului în rândul tinerilor. Participanții vor porni în marș de la Monumentul lui Ștefan cel Mare până la parcul Valea Morilor, unde vor arunca flori albe în lac, în memoria tuturor victimelor suicidului.

Vrem să atragem atenția unei probleme acute din societatea noastră, care ne sfâșie sufletele și ne lasă prea triști și neputincioși – suicidul în rândul tinerilor. 79% din cazurile de suicid se produc în țări cu venituri mici și medii, iar în Republica Moldova suicidul este a doua cauză de deces printre tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani”, au argumentat organizatorii.

Amintim că, săptămâna trecută, s-a sinucis Felis, o adolescentă trans de 16 ani, care a fost hărțuită de colegii de școală și nu a găsit susținere în rândul pedagogilor și administrației instituției de învățământ. Centrul GENDERDOC-M a organizat un protest în fața Guvernului și a solicitat să fie respectat dreptul la siguranță pentru copiii și tinerii LGBT+.

Totodată, pe internet a fost inițiată o petiție prin care se cere conducerii țării să adopte politici care să protejeze drepturile persoanelor transgen.

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian și Dan Perciun au solicitat tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de faptul că adolescenta transgender s-a sinucis. Mai mult, vor fi inițiate audieri pe platforma parlamentară.

Important! În cazul în care detaliile expuse în material vă neliniștesc, aveți nevoie de ajutor și susținere – adresați-vă specialiștilor de la „Linia Verde Prevenire Suicid”. Chat-ul anonim pe www.pentruviata.md este diponibil LIVE între orele 20.00-22.00 în zilele de luni și joi. În restul zilelor, puteți expedia un mesaj la adresa de e-mail [email protected]. Mai multe detalii la nr de tel 060806623

De asemenea, puteți accesa linia Neovita: 080080022.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: