LIVE Zeci de oameni scandează „libertate” după poarta lui Dodon. Costiuc s-a îmbrâncit cu un socialist
Full Article 2 minutes read

LIVE Zeci de oameni scandează „libertate” după poarta lui Dodon. Costiuc s-a îmbrâncit cu un socialist

Câteva zeci de oameni s-au adunat în fața locuinței lui Igor Dodon. Aceștia scandează „libertate” și „noi nu cedăm!”. La fața locului sunt și reprezentanții Partidului Socialiștilor.

Liderul Democrația Acasă Vasile Costiuc s-a îmbrâncit cu un susținător al lui Igor Dodon. Carabinierii au intervenit pentru a evita agravarea conflictului.

UPDATE Altercația s-a produs între Vasile Costiuc și consilierul municipal al PSRM Dinari Cojocari.

Amintim că Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore în dosarul cunoscut în spațiul public drept „kuliok”. Fostul președinte al țării Igor Dodon este cercetat penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Procurorul general interimar Dumitru Robu a precizat pentru NM că nu poate confirma informația privind reținerea lui Igor Dodon.

Procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov, a precizat că, pe parcursul zilei, au fost efectuate 10 percheziții în imobile și în 3 automobile în dosarul denumit generic „kuliok”.

Subiectul principal al anchetei este un ex-președinte al R. Moldova, precum și persoane interpuse, dar și alte persoane care au tangențe în săvârșirea faptelor instrumentate. Bunurile și banii utilizați la comiterea infracțiunii depășesc zeci de milioane de lei, incluzând valută, bunuri imobile, mijloace de transport”, a precizat procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov.

Procurorul a precizat că, în rezultatul percheziției, au fost depistate mai multe bunuri de lux, mijloace bănești în valută națională și străină, contracte, chitanțe, documente, recipise. Acestea au fost ridicate și urmează a fi investigate, pentru a se stabili dacă au tangență cu îmbogățirea ilicită.

Una dintre persoane a încercat să distrugă probele prin înghițire. Înscrisurile depistate la domiciliu confirmă tranzacțiile cu bunuri imobile ce depășesc suma de 700 mii de euro. La persoana respectivă au fost găsite și alte surse bănești, în valoare de peste 37 mii de euro”, a adăugat procurorul.

Fotografii cu obiectele identificate de procurori în cadrul perchezițiilor găsiți AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: