Locuitorii din Kiev vor avea electricitate timp de 2-3 ore pe zi, până când rețeaua electrică va fi stabilizată
Full Article 1 minutes read

Locuitorii din Kiev vor avea electricitate timp de 2-3 ore pe zi, până când rețeaua electrică va fi stabilizată

Locuitorii orașului Kiev vor avea electricitate timp de 2-3 ore pe zi. Despre acest lucru a anunțat Dmitri Sakharuk, directorul executiv al companiei DTEK, informează portalul Украинская правда. Potrivit acestuia, situația se va schimba atunci când va crește volumul de energie electrică furnizat capitalei ucrainene. 

După stabilizarea sistemului, DTEK intenționează să treacă la grafice de oprire programată, care au fost în vigoare până miercuri, 23 noiembrie. Aceeași sursă precizează că în prezent, aproximativ 30% dintre locuitorii orașului Kiev au energie electrică.

Menționăm că pe 23 noiembrie, armata rusă a lansat atacuri masive asupra obiectivelor de infrastructură energetică din Ucraina. Mai exact, Rusia a lansat asupra Ucrainei 70 de rachete de croazieră, 51 dintre care au fost doborâte. În afară de  rachete, Rusia a atacat orașele ucrainene cu 5 drone-kamikaze „Lanțet”, care au fost lansate din avioane și nave maritime din marea Neagră.

După acest nou atac, președinta Parlamentului European Roberta Metsola a anunțat că peste 200 de orașe mari din Europa vor dona generatoare electrice pentru Ucraina, pentru a o ajuta să treacă cu bine de iarnă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: