Locuitorii Transnistriei vor putea participa la alegerile prezidențiale. Anunțul autorităților de la Tiraspol
Full Article 1 minutes read

Locuitorii Transnistriei vor putea participa la alegerile prezidențiale. Anunțul autorităților de la Tiraspol

Locuitorii regiunii transnistrene, care dețin acte moldovenești, vor putea participa la alegerile prezidențiale și în cel de-al doilea tur de scrutin. Autoritățile de facto de la Tiraspol au anunțat că alegătorii se vor putea deplasa la secțiile de votare deschise pe malul drept al Nistrului, în pofida restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Regulile de deplasare rămân aceleași ca și în primul tur, din 1 noiembrie.

La întoarcerea în regiune, alegătorii vor fi obligați să prezinte un act confirmativ că au participat la vot, cum ar fi ștampila cu mențiunea alegeri, aplicată în fișa de însoțire a buletinului de identitate. În caz contrar, aceștia vor fi obligați să stea în autoizolare timp de două săptămâni, regim care se aplică pentru toți care traversează linia administrativă.

Pentru alegerile prezidențiale, Comisia Electorală Centrală a decis organizarea a 42 de secții de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni.

Potrivit estimărilor autorităților de la Tiraspol, în primul tur, la cele 42 de secții, au votat peste 14 mii de alegători domiciliați în regiunea transnistreană.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: