Locuri la terapie intensivă în spitalele din Chișinău nu mai sunt. Apelul primarului Ion Ceban, în contextul pandemiei
Full Article 2 minutes read

Locuri la terapie intensivă în spitalele din Chișinău nu mai sunt. Apelul primarului Ion Ceban, în contextul pandemiei

În decembrie, în municipiul Chișinău, incidența cazurilor de COVID-19 a constituit 1259 de persoane la 100 de mii de locuitori. Datele au fost prezentate în cadrul ședinței primăriei din 28 decembrie. Responsabilii din domeniul sănătății au atras atenția că toate locurile de la terapie intensivă sunt ocupate. În context, primarul Ion Ceban a făcut un apel către moldoveni și i-a îndemnat să dea dovadă de vigilență.

Incidența cazurilor de COVID-19 în municipiul Chișinău a constituit, în decembrie, 1259 de bolnavi la 100 de mii de locuitori. În noiembrie, rata a fost mai mare – de 1372 de infectați la 100 de mii de locuitori, în octombrie – 1059 de infectați, iar în septembrie – 866 de nfectați. Datele au fost prezentate în cadrul ședinței primăriei, de către șefa Direcției sănătate, Tatiana Bucearschi.

Potrivit celui mai recent bilanț, în spitalele din municipiul Chișinău se află 942 de pacienți infectați cu coronavirus. În stare extrem de gravă sunt 55 de pacienți, iar 11 dintre ei sunt conectați la aparate de respirație dirijată. În stare gravă sunt 284 de pacienți, iar în stare de gravitate medie – 566.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook. El a subliniat că locuri libere la terapie intensivă pentru pacienții infectați cu COVID-19 nu mai sunt.

„Astăzi, toate paturile din secţiile de terapie intensivă din spitalele municipale strategice – sunt ocupate, cu toate că, actualmente spitalele din capitală sunt dotate cu medicamente şi echipamente de protecţie pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus. În context, vin cu un apel către populaţie de a fi responsabilă, vigilentă şi să nu ignore măsurile de protecţie împotriva Covid-19”, a scris edilul.

Ion Ceban a amintit că petrecerile și evenimentele festive în toate unitățile de alimentare publice, precum și la locul de serviciu, au fost interzise. Acesta a îndemnat oamenii să fie vigilenţi şi să nu apeleze la serviciile ”Moș Crăciun și Alba ca Zăpada la domiciliu”.

❗️❗️❗️
Atunci când spunem stop „CORPORATIVELOR”

Situaţia epidemiologică prin Covid-19 în Chişinău este…

Publicată de Iv Ceban pe Luni, 28 decembrie 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: