Lucrătorii medicali din Moldova ar putea fi vaccinați cu a treia doză de vaccin anti-COVID
Full Article 2 minutes read

Lucrătorii medicali din Moldova ar putea fi vaccinați cu a treia doză de vaccin anti-COVID

Lucrătorii medicali din Republica Moldova ar putea fi nevoiți să se vaccineze și cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19.  Acest lucru ar fi determinat de numărul mare de infectări cu Covid-19, înregistrate în ultimele săptămâni. O declarație la acest subiect a fost făcută de secretara de stat al Ministerului Sănătății Svetlana Nicolaescu pe 6 octombrie.

„La moment trebuie să vedem raționamentul recomandării dozei a treia pentru lucrătorii medicali și acest lucru este determinat de faptul că în ultimele săptămâni numărul de cazuri în rândul lucrătorilor medicali este în creștere. Acest lucru este determinat și de faptul că ei fac parte din acea categorie care se află într-un contact mult mai intens. La moment căutăm raționamentul pentru medici și nu pentru populație”, a spus Svetlana Nicolaescu.

Secretara de stat a explicat că rapelul trei este cel mai eficient atunci când în populație s-a atins o rată de vaccinare destul de înaltă. Ea a făcut referire la țările care au inițiat această procedură, menționând că, acestea au reușit să  aibă acoperire vaccinală de peste 60-70 la sută.

Totodată, Svetlana Nicolaescu a menționat că în ultima săptămâna în Republica Moldova, numărul cazurilor de Covid-19 a crescut cu peste 12% iar în medie sunt înregistrate peste 20 de decese, toate fiind în rândul persoanelor nevaccinate si cu comorbidități.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: