Lukașenko a semnat decretul privind transferul puterii de stat, în cazul decesului său subit
Full Article 1 minutes read

Lukașenko a semnat decretul privind transferul puterii de stat, în cazul decesului său subit

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a semnat decretul privind „protecția suveranității și ordinii constituționale”. Potrivit agenției BELTA, documentul prevede că, în cazul decesului șefului statului, în urma unui act terorist, agresiuni externe sau altor acțiuni violente, toate organele de stat și conducătorii acestora vor acționa în conformitate cu deciziile Consiliului de Securitate, care va fi condus de către prim-ministru.

În același timp, în cazul unei astfel de situații neprevăzute, în țară va fi declarată stare de urgență sau de război, iar Consiliul de Securitate va decide ce măsuri se impun.

Potrivit Decretului, Consiliul de Securitate, împreună cu guvernatorii, va lua deciziile necesare în contextul alegerilor noului președinte și va stabili data scrutinului. Documentul a intrat în vigoare odată cu semnarea acestuia.

Despre pregătirea unui document privind transferul puterii prezidențiale în cazul unei situații neprevăzute, Lukașenko a anunțat peste câteva zile după ce FSB-ul rusesc și KGB-ul belarus au declarat că s-a reușit dejucarea unui atentat asupra sa. Atunci, președintele belarus a subliniat că decretul privind transferul de urgență a puterii este doar o măsură de precauție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: