Lukașenko, Kim Jong Un și Krasnoselski. Cine l-a felicitat pe Putin de Ziua națională a Rusiei
Full Article 2 minutes read

Lukașenko, Kim Jong Un și Krasnoselski. Cine l-a felicitat pe Putin de Ziua națională a Rusiei

Președintele Rusiei Vladimir Putin a ținut un discurs cu ocazia Zilei naționale a Rusiei, informează RBC pe 12 iunie.

Vreau să felicit cetățenii și pe dvs cu ocazia Zilei Rusiei, sărbătoare națională, care este consacrată patriei noastre. Sunt plin de mândrie pentru istoria ei și de încredere pentru viitorul său. Astăzi înțelegem în mod deosebit cât de important este pentru patrie, pentru societate, pentru popor să fim uniți”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin a mai menționat că „tradițiile seculare, valorile morale și spirituale” au o putere enormă.

„S-au născut și întărit de-a lungul istoriei de mii de ani a Rusiei și astăzi unesc poporul nostru multinațional, pentru care în toate timpurile au rămas sfinte sentimentele sincere și profunde de patriotism”, a mai spus Putin.

Putin a adăugat că Rusia se mândrește cu faptele străbunilor, care „au tins și au știut cum să meargă înainte, să găsească noul, să obțină dezvoltarea progresivă, să își apere patria în lupte și să întărească un rol demn pentru ea în lume”.

Potrivit presei ruse, printre cei care l-au felicitat pe Putin cu ocazia Zilei Naționale se numără președintele Belarusului Alexandr Lukașenko, premierul Armeniei Nikol Pașinean, președintele azer Ilham Aliev, liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și președintele Coreei de Nord Kim Jung Un.

Lideurl nord-coreean a exprimat „susținerea deplină pentru poporul rus din partea locuitorilor Coreei de Nord” și a menționt că rușii „obțin succese mari în dobândirea dreptății pentru apărarea demnității, securității și dreptului la dezvoltarea țării”.

Amintim că și ex-președintele R. Moldova Igor Dodon a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei. Iar în fața Ambasadei Rusiei de la Chișinău a fost adusă o coroană funerară, steagul Ucrainei și un sicriu improvizat, cu o păpușă care amintește de Putin.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: