MAE: „România salută victoria obținută de forțele reformiste și pro-europene în alegerile parlamentare anticipate”
Full Article 2 minutes read

MAE: „România salută victoria obținută de forțele reformiste și pro-europene în alegerile parlamentare anticipate”

„România salută victoria obținută de forțele reformiste și pro-europene în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021”. Un mesaj în acest sens a fost publicat de Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE), astăzi, 12 iulie.

„Este o victorie a democrației, ce marchează un pas decisiv în direcția unui parcurs european ireversibil al Republicii Moldova, proces pe care România l-a susținut permanent și îl va susține și în continuare, fără rezerve. Cetățenii Republicii Moldova s-au exprimat în mod clar, prin votul lor, în favoarea consolidării statului de drept, accelerării și eficientizării luptei împotriva corupției și construirii unor instituții democratice solide, cu adevărat europene, care să lucreze în beneficiul lor”, se arată în mesajul MAE.

Totodată, România exprimă „speranța formării cât mai rapid posibil a unui Guvern care să susțină abordarea pro-europeană și să continue, în mod susținut, procesele de reformă”.

Un mesaj de felicitare a fost transmis și de Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei.

„Îi adresez felicitări președintei Maia Sandu cu ocazia victoriei forțelor politice democratice și pro-europene, în particular a Partidului Acțiune și Solidaritate, la alegerile parlamentare. Acesta este un important pas spre calea reformelor și aspirațiilor europene”, a scris Zelenski pe Twitter.

Amintim că, potrivit rezultatelor preliminare, după procesarea a 99,95% din procesele verbale, în Parlament au acces trei concurenți electorali: PAS (52,72%), BECS (27,24%) și Partidul „ȘOR” (5,75%).

Dacă scrutinul va fi validat de Curtea Constituțională, cele mai multe mandate de deputat le va obține PAS: 62-63. BECS poate miza pe 32 de fotolii de parlamentar, iar Partidul „ȘOR” pe  6 locuri.

Ce urmează după totalizarea rezultatelor puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: