MAEIE condamnă actele de vandalism care au avut loc în cimitirul Evreiesc. În curând acolo vor fi instalate camere de supraveghere
Full Article 2 minutes read

MAEIE condamnă actele de vandalism care au avut loc în cimitirul Evreiesc. În curând acolo vor fi instalate camere de supraveghere

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE) condamnă vehement actele de vandalism care au avut loc recent în cimitirul Evreiesc din Chișinău. Pe acest caz direcția de poliție a municipiului Chișinău a inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a făptașilor, care au comis această infracțiune, iar ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a dispus instalarea unui sistem de supraveghere video pentru asigurarea securității teritoriului cimitirului evreiesc.

„Distrugerea monumentelor funerare reprezintă un atac barbar nu doar la memoria evreilor din Republica Moldova, dar și o provocare la adresa întregii societății moldovenești.Aceste acţiuni seamănă neîncredere şi sunt îndreptate spre prejudicierea imaginii internaţionale a Republicii Moldova. Or, societatea moldovenească este în mod firesc deschisă spre comunicare interculturală şi interconfesională, identităţile specifice şi comunicarea interculturală fiind aici în egală măsură valorizate”, scrie MAEIE într-un comunicat de presă.

Potrivit autorităților, instituţiile abilitate ale Republicii Moldova vor investiga aceste cazuri de vandalism condamnabile într-un mod cât mai transparent și operativ.

Cimitirul evreiesc din Chișinău reprezintă un monument cu valoare istorică de categorie națională, înregistrat în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat cu nr. 189 „Cimitir cu complex de monumente”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: