Magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat nu vor fi cercetați penal. PA: „Acuzațiile” nu și-au găsit confirmarea
Full Article 2 minutes read

Magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat nu vor fi cercetați penal. PA: „Acuzațiile” nu și-au găsit confirmarea

„Acuzațiile” imputate magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat, nu și-au găsit confirmarea. Procuratura Anticorupție (PA) informează că, la 27 decembrie 2021, după efectuarea investigațiilor corespunzătoare, în privința judecătorilor, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață și Nina Cernat a fost dispus refuzul în pornirea urmăririi penale, iar procesele penale inițiate au fost clasate.

„Soluția de refuz în pornirea urmării penale în privința magistraților a fost dispusă de către procurori, deoarece în rezultatul probatoriului administrat, s-a constatat că, faptele imputate acestora nu întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor prevăzute de legea penală”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii pe 28 decembrie.

Remarcăm că, procurorii anticorupție în cadrul unor procese penale, au examinat acțiunile celor doi magistrați, prin prisma elementelor infracțiunilor de îmbogățire și fals în declarații.

Amintim că, Procuratura s-a autosesizat, ca urmare a apariției în spațiul public a unei note informative emise la 28 ianuarie 2020 de către directorul Serviciului de Informații și Securitate, adresată Procurorului General suspendat, în care se invocă despre pretinse acțiuni de dobândire de către magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat a bunurilor mobile și imobile, valoarea cărora ar depăși substanțial mijloacele și veniturile declarate.

Deciziile procurorilor anticorupție de refuz în pornirea urmăririi penale, emise în privința celor doi magistrați, pot fi contestate cu plângere procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile din momentul când s-a luat cunoștință de act.

Dorel Musteață a fost numit în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), până la atingerea plafonului de vârstă, de 65 de ani. În ședința plenară din 4 noiembrie, Parlamentul a susținut candidatura acestuia, în pofida criticilor din partea opoziției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: