Mai multă colaborare cu Israel în domeniul afaceri și investiții. Documentul semnat de ambasadorul Moldovei
Full Article 3 minutes read

Mai multă colaborare cu Israel în domeniul afaceri și investiții. Documentul semnat de ambasadorul Moldovei

Agenția Invest Moldova (AIM) și Institutul de Export și Cooperare Internațională din Israel (IECII) au încheiat un Aranjament de Asistență Mutuală. Documentul are drept scop propulsarea oportunităților de investiții și colaborare comercial-economică, deschizând calea extinderii cooperării în special în domeniile investițiilor, organizarea acțiunilor bilaterale, forumurilor de afaceri, efectuarea schimbului de informații și expertiză, sprijinul reciproc în extinderea și consolidarea prezenței pe noi piețe, etc.

Documentul a fost semnat în cadrul unei ceremonii oficiale de către Alexandr Roitman, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Statul Israel în numele AIM, și Nili Shalev, director Executiv al IEICI.

Directorul executiv Nili Shalev a reiterat interesul IECII de a conlucra strâns cu Republica Moldova și de a contribui la extinderea legăturilor bilaterale, inclusiv a componentei economice a acestora.

Directorul general adjunct al AIM, Ion Iordache, prezent la ceremonie printr-o videoconferință a extins invitația pentru colegii israelieni de a vizita Republica Moldova pentru a continua dialogul reciproc avantajos. Documentul semnat astăzi vizează promovarea și consolidarea relațiilor comerciale dintre Republica Moldova și Statul Israel.

Ambasadorul Roitman a menționat că semnarea acestui document simbolic va oferi o bază foarte bună pentru promovarea investițiilor și a cooperării în mediul de afaceri, reunind antreprenori moldoveni și israelieni. Acest eveniment pune accent pe relațiile bilaterale de prietenie și interesul comun pentru cooperarea economică și comercială dintre Republica Moldova și Statul Israel.

Mai multă colaborare cu Israel în domeniul afaceri și investiții. Documentul semnat de ambasadorul Moldovei

Ambasada Republicii Moldova în Israel

Institutul de Export și Cooperare Internațională din Israel reprezintă instituția de bază pentru a stabili contactele de afaceri cu companiile israeliene. Înființată și finanțată de guvernul Israelului și sectorul privat, IECII deține o expertiză vastă în cercetarea tehnologiilor și produselor, crearea a întreprinderilor mixte și alianțe strategice cu companii israeliene, care activează de o jumătate de secol.

IECII este o organizație non-profit care oferă acces la sferele de afaceri relevante și la resurse guvernamentale. Cu experiență în industriile de top din Israel, IECII oferă informațiile necesare pentru a se conecta, a negocia și a face afaceri cu companiile din Israel.

AIM – Agenția Invest Moldova este o organizație guvernamentală aflată în subordinea prim-ministrului Republicii Moldova.  Aceasta are ca obiectiv implementarea politicilor economice de stat în domeniile de activitate mandatate, care vor contribui la creșterea economiei naționale prin stabilirea de parteneriate public-privat. Domeniile principale de activitate ale AIM sunt: atragerea investițiilor, dezvoltarea comerțului, promovarea exporturilor, managementul evenimentelor economice, promovarea turismului, promovarea mărcilor de țară, diplomația economică, misiuni comerciale, târguri și expoziții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: