Mai multe zile de vacanță pentru elevi, zile de recuperare – pentru profesori. Planul Ministerului Educației în anul de studii 2024-2025
Full Article 1 minutes read

Mai multe zile de vacanță pentru elevi, zile de recuperare – pentru profesori. Planul Ministerului Educației în anul de studii 2024-2025

Vacanța de toamnă și cea de primăvară a elevilor ar putea să dureze 7 zile, comparativ cu 2-3 zile, așa cum este în prezent. Ministerul Educației susține că majorarea numărului zilelor de vacanță va permite părinților să-și planifice din timp concediile și să petreacă mai mult timp cu copiii lor. Propunerea a fost supusă consultărilor publice.

Conform Planului – cadru privind organizarea procesului educațional în anul de studii 2024-2025, vacanțele de toamnă și de primăvară ar urma să se încadreze în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie 2024 și, respectiv, 3 – 9 martie 2025.

Ministerul propune, de asemenea, în planul pentru anul de studiu 2024-2025, ca cadrele didactice să poată beneficia de zile de recuperare pentru zilele nelucrătoare în care au activat.

Alte aspecte privind organizarea anului de studiu 2024-2025 propuse spre consultări țin de: organizarea tezelor semestriale pentru clasele din ciclul liceal; desfășurarea activităților transdisciplinare pentru clasele I-IV; organizarea activităților extrașcolare; selectarea planurilor individual de învățământ de către școlile cu program mixt de studii, etc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: