Mai mulți deputați moldoveni participă la sesiunea de primăvară a APCE. Cine face parte din delegație
Full Article 1 minutes read

Mai mulți deputați moldoveni participă la sesiunea de primăvară a APCE. Cine face parte din delegație

O delegație a parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Aceasta se desfășoară în perioada 19-22 aprilie, la Strasbourg.

Din delegație fac parte deputații Vlad Batrîncea, Mihai Popșoi, Gaik Vartanean, Liviu Vovc și Monica Babuc.

În contextul Președinției Consiliului Europei exercitate de Germania, cancelarul german Angela Merkel, precum și Ministrul de Stat pentru Europa, Michael Roth, vor lua parte la sesiunea de primăvară a APCE.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, precum și secretarul general al organizației, Marija Pejčinović Burić, vor ține discursuri, în cadrul sesiunii.

Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Dunja Mijatovic, va prezenta raportul anual pentru 2020. Adunarea urmează să acorde premiul „Vaclav Havel” în domeniul drepturilor omului.

Printre subiectele incluse pe ordinea de zi a sesiunii APCE figurează și o rundă de dezbateri pe marginea viziunii Adunării cu privire la prioritățile strategice ale Consiliului Europei și o dezbatere comună privind încălcările drepturilor omului și necesitatea reformei electorale în Belarus.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în contextul vizitei sale oficiale la Consiliul Europei, va ține un discurs în plenul APCE, astăzi, 19 aprilie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: