Mai mulți moldoveni au fost duși în Rusia și puși să muncească fără salariu. Un membru al grupului infracțional a fost reținut
Full Article 2 minutes read

Mai mulți moldoveni au fost duși în Rusia și puși să muncească fără salariu. Un membru al grupului infracțional a fost reținut

Oamenii legii au deconspirat activitatea unui grup infracțional, care recruta cetățeni ai Republicii Moldova cu scopul exploatării acestora în Federația Rusă, cu pretextul angajării în domeniul agriculturii.

Suspecții organizau transportarea victimelor în Federația Rusă, iar ulterior, prin înșelăciune, sub pretextul perfectării unor acte și angajării la muncă, le luau actele, lipsindu-i de dreptul de deplasare. Astfel, victimele nu puteau părăsi locul și erau obligate să efectueze diferite lucrări agricole.

Mai mult, acestora le era creată și o datorie artificială,  astfel încât unele victime au activat câte 8 luni, fără a primi salariul promis.

Pe 25 august oamenii legii au reușit să rețină un bărbat de 41 de ani, membru al grupului infracțional. Acesta riscă până la 15 ani de închisoare.    

În prezent, se cooperează cu organele de drept din Federația Rusă, în vederea identificării și reținerii tuturor suspecților, precum și a altor potenţiale victime, care au avut de suferit în rezultatul acțiunilor ilegale ale grupului infracțional.

În acest context, Poliția vine repetat cu recomandări pentru prevenirea unor astfel de cazuri:

– Aflați numele și cât mai multe detalii despre persoana care vă facilitează obținerea locului de muncă;

– aflați denumirea, adresa și datele companiei cu care urmează să semnați contractul de muncă;

– rețineți datele de contact ale misiunilor diplomatice moldovenești din țara unde plecați la muncă;

– pe parcursul călătoriei, nu lăsați pașaportul persoanelor necunoscute, sub nici un motiv și informați persoanele de încredere despre itinerarul călătoriei, locurile de cazare și datele dvs. de contact.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: