MAI: Polițiștii de frontieră care nu au ajutat angajatul benzinăriei din Briceni au fost concediați
Full Article 2 minutes read

MAI: Polițiștii de frontieră care nu au ajutat angajatul benzinăriei din Briceni au fost concediați

Cei doi polițiști de frontieră, care nu au intervenit atunci când sub ochii lor a fost agresat un angajat al unei stații PECO din Briceni, au fost concediați. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului de Interne (MAI), pe 2 februarie.

Decizia privind concedierea celor doi angajați a fost luată în urma unei anchete de serviciu.

„Am declarat atunci că cei doi polițiști de frontieră nu ne reprezintă și că comportamentul lor nu este demn de profesia pe care o au, iar astăzi venim cu un anunț: în urma anchetei realizate de SPIA al MAI, la data de 29 ianuarie 2021, conform unui Ordin emis de MAI, aceștia au fost sancționați cu demisia din funcție”, se arată în comunicat.

Astfel, a fost stabilit că acțiunile manifestate de către funcționarii vizați, prin adoptarea unui comportament impropriu statutului de polițist sunt contrar normelor etice acceptate în societate și contravin prevederilor cadrului normativ în vigoare.

***

Amintim că incidentul care s-a produs în satul Criva, raionul Briceni, a devenit public la mijlocul lunii ianuarie. Ministerul Afacerilor Interne și Poliția de Frontieră au condamnat gestul a doi polițiști, care au urmărit fără să intervină cum un bărbat este agresat fizic într-o stație PECO din Briceni.

Mai exact, un individ a intrat în benzinărie și, amenințând vânzătorul cu un cuțit, l-a insultat, apoi i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și i-a deteriorat tastatura de la calculator. În urma acțiunilor sale, activitatea stației PECO a fost întreruptă pentru circa 30 de minute.

Oamenii legii au reușit să îl identifice pe agresor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: