Maia Sandu a acordat „Ordinul de Onoare” și medalia „Meritul Civic” pentru 12 primari
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a acordat „Ordinul de Onoare” și medalia „Meritul Civic” pentru 12 primari

Mai mulți primari din Republica Moldova au fost apreciați cu „Ordinul de Onoare” și medalia „Meritul Civic” pentru activitatea lor din cadrul administrației publice locale. Decretul privind conferirea distincțiilor de stat a fost semnat de către președinta țării Maia Sandu și publicat pe 1 februarie, când este marcată ziua profesională a lucrătorilor din Administrația Publică Locală.

Potrivit documentului, distincția „Ordinul de Onoare” a fost conferită:

  • Valentinei Casian, primar a municipiului Strășeni
  • Valentinei Carastan, primar a satului Slobozia Mare, raionul Cahul
  • Constantin Cojocari, primar al mun. Edineț
  • Valentin Danu, primar al satului Logănești, raionul Hîncești
  • Ion Dolganiuc, primar al satului Colibași, raionul Cahul
  • Gheorghe Ojog, primar al satului Corjova, raionul Criuleni

Medalia „Meritul Civic” a fost conferit:

  • Emiliei Albu, primar al satului Mereșeuca, raionul Ocnița
  • Toma Didilică, primar al satului Fundul Galbenei, raionul Hîncești
  • Vladislav Cociu, primar al orașului Ștefan Vodă
  • Efim Strogoteanu, primar al comunei Ecaterinovca, raionul Cimișlia
  • Nicolae Tudoreanu, primar al satului Feștelița, raionul Ștefan Vodă
  • Tatianei Țurcan, primar a comunei Vinogradovca, raionul Taraclia

De asemenea, medalia „Meritul Civic” a fost conferită Nadejdei Darie, expertă a Asociației ,,Congresul Autorităților Locale din Moldova”.

Președinta Maia Sandu a subliniat că toți oamenii din țara noastră merită să trăiască mai bine în comunitățile lor: „Având acces la fonduri europene, putem crea mai repede condiții de trai mai bune pentru fiecare. Pentru satele și orașele noastre, integrarea europeană înseamnă drumuri mai bune, apă curată la robinet, lumină pe stradă. Ea înseamnă dezvoltarea economică a localităților, deschiderea afacerilor locale, servicii de calitate și locuri de muncă. Localitățile noastre pot avea un asemenea viitor!”.

Totodată, șefa statului a menționat că anul trecut a fost lansat programul „Satul European”, care finanțează proiecte de infrastructură și dezvoltare locală în comunitățile rurale: „Astăzi, jumătate dintre satele din Moldova beneficiază de acest program, iar mii de oameni au obținut un loc de muncă pentru realizarea lucrărilor prevăzute în aceste proiecte.Viața localităților din Moldova trebuie să se schimbe în bine. Aceasta depinde, în primul rând, de oamenii din administrația locală”, a subliniat Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: