Maia Sandu a condamnat bombardarea masivă a Ucrainei. MAEIE: Printre victime nu sunt moldoveni
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a condamnat bombardarea masivă a Ucrainei. MAEIE: Printre victime nu sunt moldoveni

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a condamnat ferm atacurile armatei ruse asupra orașelor din Ucraina. În același timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat că printre victime nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

„Condamn cu vehemență atacurile criminale ale Rusiei asupra mai multor regiuni din Ucraina din această dimineață. Au avut de suferit oamenii din Kîiv, Lviv, Mîkolaiv, Zaporijjia, Ternopil, Jîtomîr și alte localități. Bombardarea caselor de locuit, a rețelei de transport, a infrastructurii energetice și a altor ținte civile, care are loc și la această oră, trebuie oprită imediat.

Atacurile împotriva civililor sunt crime de război și încălcări grave ale dreptului umanitar. Republica Moldova este alături de oamenii din Ucraina, vom oferi tot sprijinul celor care vor căuta adăpost în țara noastră”.
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova

MAEIE a publicat o declarație pentru presă: „Urmare a atacurilor cu rachete din această dimineață a orașului Kyiv, MAEIE anunță că personalul ambasadei este în siguranță la adăpost. Ambasada rămâne în legătură cu autoritățile din Ucraina. Printre victime nu sunt cetățeni ai țării noastre. Încălcarea flagrantă a dreptului internațional prin țintirea obiectivelor civile este inadmisibilă”.

Amintim că Rusia a lansat multiple atacuri asupra Ucrainei în noaptea de 10 octombrie. Potrivit bilanțului preliminar, sunt cel puțin 8 morți și 24 răniți. Explozii puternice au fost semnalate în Odesa, Zaporojie, Slaviansk, Dnipro, Lvov, Ternopil și Jîtomîr.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: