Maia Sandu a convocat Comisia Națională pentru Integrarea Europeană. Ce s-a discutat
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a convocat Comisia Națională pentru Integrarea Europeană. Ce s-a discutat

Președinta Maia Sandu a convocat pe 18 aprilie Comisia Națională pentru Integrare Europeană. În timpul reuniunii au fost abordate inclusiv subiecte referitoare la accelerarea procesului de eurointegrare a Republicii Moldova, anunță Președinția într-un comunicat. 

Ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană de astăzi a fost prima într-o nouă componență, numită prin decret prezidențial cu două zile în urmă.

În cadrul reuniunii, șefa statului a menționat că suplinirea Comisiei cu noi membri vine din necesitatea unei implicări mai mari în procesul de aderare la UE, atât din partea statului, cât și din partea societății civile și a sectorului privat.

Acest efort trebuie să fie unul al întregii societăți: al sectorului privat, al mediului academic, al reprezentanților societății civile, dar și al celor din diaspora”, a menționat președinta, citată în comunicatul publicat de administrația prezidențială. Totodată, aceasta a salutat modificarea structurii Guvernului cu includerea noii funcții de viceprim-ministru pentru integrare europeană și înființarea Biroului pentru integrare europeană, care are scopul de a coordona procesul de aderare.

Agenda ședinței a inclus mai multe subiecte ce țin de accelerarea procesului de aderare la Uniunea Europeană. Membrii comisiei au analizat mersul procesului de evaluare a legislației naționale  și pregătirile pentru ajustarea acesteia la acquis-ul comunitar. Totodată, au fost discutate contribuțiile Republicii Moldova la Pachetul de extindere al Uniunii Europene pentru 2024, un document care evaluează situația actuală și a progreselor înregistrate de țări candidate la statutul de membru UE, precum țara noastră.

Președinta a subliniat necesitatea de a accelera în mod calitativ progresele privind aderarea la Uniunea Europeană, potrivit sursei ciatate. Astfel, membrii comisiei au fost îndemnați să asigure implementarea „neîntârziată” a Planului Național de Acțiuni  pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană pentru anii 2024-2027.

Maia Sandu a convocat Comisia Națională pentru Integrarea Europeană. Ce s-a discutat

presedinte.md

Maia Sandu a convocat Comisia Națională pentru Integrarea Europeană. Ce s-a discutat

presedinte.md

***

Precizăm că Republica Moldova este țară candidat pentru aderarea la UE din vara anului 2022. În decembrie 2023, Consiliul European a aprobat începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu țara noastră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: