Maia Sandu a discutat cu membrii comunității franceze de afaceri despre accelerarea trecerii la energia verde a Republicii Moldova
Full Article 50 second read

Maia Sandu a discutat cu membrii comunității franceze de afaceri despre accelerarea trecerii la energia verde a Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut pe 21 decembrie o întrevedere cu câțiva reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Franța-Moldova, aflați într-o vizită de documentare la Chișinău. Discuția a vizat accelerarea trecerii la energia verde în țara noastră și posibilitatea de a atrage companiile franceze în aceste procese.

Șefa statului a menționat că, în pofida instabilității actuale din regiune, Republica Moldova este hotărâtă să-și modernizeze sectorul energetic și să crească ponderea energiei verzi în acesta.

Drept urmare, suntem interesați atât de investiții în energia regenerabilă, cât și de expertiza țărilor care au o experiență mai mare în domeniu, Franța fiind una dintre ele.

Șefa statului a subliniat, de asemenea, că Moldova și-a propus să fie mai deschisă pentru oamenii de afaceri, iar acțiunile Guvernului și ale majorității parlamentare sunt orientate spre susținerea și dezvoltarea businessului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: