Maia Sandu anticipează un nou val de infectări și face apel la vaccinare: „Nu știu câți oameni trebuie să mai moară pentru ca lumea să înțeleagă”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu anticipează un nou val de infectări și face apel la vaccinare: „Nu știu câți oameni trebuie să mai moară pentru ca lumea să înțeleagă”

Președinta țării Maia Sandu a îndemnat toți cetățenii țării să se vaccineze împotriva coronavirusului, întrucât un nou val de infectări, din cauza tulpinei Omicron, este inevitabil. Declarația a fost făcută pe 3 ianuarie, după ce șefa statului și-a administrat doza booster.

Șefa statului a spus că a decis să își administreze doza booster de vaccin anti-Covid, întrucât un nou val al pandemiei este așteptat în curând în R. Moldova.

„Sunt îngrijorată de evoluția pandemiei la nivel de glob. Am văzut cu toții că tulpina Omicron se răspândește foarte repede. Presa internațională spune că doar săptămâna trecută, în fuecare zi, câte 1 mln de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19 – varianta Omicron. Valul următor foarte curând va ajunge și în R. Moldova, din păcate”.

Șefa statului a făcut apel către toți cetățenii țării nevaccinați, să se imunizeze:

„Nu știu câți oameni trebuie să mai moară, câți trebuie să se îmbolnăvească grav, pentru ca toată lumea să înțeleagă cât de importantă este vaccinarea și cât de gravă este această pandemie. Vă rog încă o dată pe cei care nu v-ați vaccinat să aveți grijă și să apreciați sănătatea și viața Dvs, dar și a celor din jur. Și cei care și-au făcut deja două doze și le permite perioada  de 6 luni – vă îndemn să mergeți și Dvs”, a completat Sandu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: