Maia Sandu anunță remanieri guvernamentale până la sfârșitul anului: „Acest lucru trebuie să se întâmple”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu anunță remanieri guvernamentale până la sfârșitul anului: „Acest lucru trebuie să se întâmple”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a confirmat că vor avea loc remanieri guvernamentale până la finalul acestui an, ca răspuns la mesajul transmis de cetățeni prin votul de protest din 20 octombrie. În cadrul unei dezbateri la Moldova 1, lidera de la Chișinău a recunoscut că guvernarea a comis greșeli și că este nevoie de schimbări în echipă pentru a răspunde așteptărilor populației.

Președinta a subliniat că remanierile vor viza persoanele care nu au performat suficient, dar și pe acelea care ridică semne de întrebare privind integritatea. Ea a reiterat că instituțiile de stat sunt libere să investigheze orice suspiciune de corupție.

„Cu siguranță au fost voturi de protest și noi recunoaștem motivele acestui vot. Problemele sunt în voturile cumpărate, nici într-un caz votul de protest, democrația este și despre susținere, dar și despre vot de protest. Și da, am comis mai multe greșeli, chiar dacă intențiile noastre au fost bune și chiar dacă au fost multe crize. Au fost oameni care s-au descurcat mai bine și care mai puțin bine. Acolo unde sunt întrebări de integritate, instituțiile trebuie să vină și să-și spună cuvântul. Absolut, nu am îngrădit niciodată și nici nu am încercat să îngrădesc ca o instituție să-și facă treaba. Sunt libere și astăzi să meargă să pună cătușele dacă există aceste motive.

Da, cred că este nevoie să facem schimbări în echipa de guvernare. Am auzit cetățenii, am discutat în multe localități, am auzit care sunt pretențiile și în special pe ce domenii oamenii vor lucruri făcute mai bine.

„Acest lucru trebuie să se întâmple până la finalul acestui an”, a declarat Maia Sandu, răspunzând întrebării redactorului-șef NewsMaker, Stela Untila.

***

Pe 20 octombrie, au avut loc alegeri pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, la care au concurat 11 pretendenți. Candidata PAS, Maia Sandu, și candidatul susținut de PSRM, Alexandr Stoianoglo, au obținut cele mai multe voturi – 42,49% și, respectiv, 25,95% – însă acestea nu reprezintă majoritatea sufragiilor.

Astfel, pe 3 noiembrie se va desfășura al doilea tur de scrutin, în cadrul căruia vor concura cei doi candidați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: