Maia Sandu: „Atunci când matematica nu există, nu știu de ce trebuie să arunci cu pietre în curtea altcuiva”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: „Atunci când matematica nu există, nu știu de ce trebuie să arunci cu pietre în curtea altcuiva”

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a reacționat la criticile lansate de unii reprezentanți ai Platformei DA, care au acuzat PAS de faptul că nu ar vrea să voteze pentru o moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu.

„Noi am discutat, am spus de mai multe ori public că susținem eventual un prim-ministru Andrei Năstase. Întrebarea pe care am dat-o la ultima întâlnire a fost: sunt 51 de mandate? Nu sunt. Dacă matematică nu e, nimic nu e”, a declarat Maia Sandu în platoul emisiunii „Politica” de la TV8.

„Dacă faceți matematica corectă, ca să fie 51 de voturi, trebuie să voteze aproape tot PD-ul. Cred că 10 din 13. PD-ul spune că nu e gata să treacă să susțină alt guvern. Din câte înțeleg, nici celor din Platforma DA nu le-au confirmat că sunt gata. Asta a fost singura întrebare pe care am pus-o noi. Susținem candidaturile lor. Nu este o problemă. Problema este matematica. Atunci când matematica nu există, nu știu de ce trebuie să arunci cu pietre în curtea altcuiva”, a spus Sandu.

„Din păcate, noi nu avem 51 de mandate. Pentru cele 15, noi răspundem. Am spus public că suntem deschiși pentru prim-ministru de la Platforma DA, oricare decid ei că o să fie. Întrebarea este unde sunt cele 51 de mandate. Haideți să fim oameni maturi și să discutăm unde sunt celelalte mandate”, a mai spus lidera PAS.

Menționăm că coaliția de guvernare a pierdut majoritatea parlamentară, după ce ieri, 17 iunie, deputata Efrosinia Grețu a anunțat că părăsește Partidul Democrat din Moldova și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: