Maia Sandu, către moldovenii care revin în țară de sărbători: Vorbiți cu rudele despre referendum și aderarea UE
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, către moldovenii care revin în țară de sărbători: Vorbiți cu rudele despre referendum și aderarea UE

Moldovenii din diaspora, care revin în țară de sărbători, au fost îndemnați să vorbească cu apropiații lor din Moldova despre referendum și aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. Apelul a fost făcut de șefa statului Maia Sandu pe 4 mai. 

Președinta Maia Sandu s-a adresat, în ajunul sărbătorilor pascale, către moldovenii stabiliți în afara Republicii Moldova și care revin acasă de sărbători.

„Dragi moldoveni din diasporă, bine ați revenit acasă de Paște! Vă rugăm să vorbiți cu rudele și prietenii din Moldova despre referendum și aderarea țării noastre la familia europeană. Vă dorim revederi pline de bucurii!”, se arată în mesajul șefei statului de pe rețelele de socializare.

Menționăm, referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost inițiat de președinta Maia Sandu, la sfârșitul anului 2023. Plebiscitul ar urma să se desfășoare în ziua alegerilor prezidențiale. Pe 16 aprilie, Curtea Constituțională a dat undă verde pentru organizarea referendumului. Acesta ar urma să aibă loc pe 20 octombrie 2024. Întrebarea de la referendum va fi: „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. La fel urmează să fie completată Constituția cu un nou titlu: „Integrarea în Uniunea Europeană”. Detalii – AICI. Urmare a referendumului, nu va fi un vot în Parlament pentru modificarea Constituției. Votul cetățenilor de la referendum „este deasupra oricărui proiect de lege votat în Parlament”, a spus vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: