Maia Sandu cheamă în țară studenții moldoveni: „Îndemnul nostru și al meu personal este să vă faceți remarcați, aici, acasă”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu cheamă în țară studenții moldoveni: „Îndemnul nostru și al meu personal este să vă faceți remarcați, aici, acasă”

Președinta Maia Sandu a participat în seara de 21 decembrie la Gala studenților originari din Republica Moldova, eveniment care celebrează absolvenții moldoveni ai universităților din străinătate. Șefa statului a lansat un apel către tinerii care studiază în alte țări, de a-și pune în practică cunoștințele dobândite în țara noastră.

Președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe tineri ca, după absolvire, să caute posibilități de dezvoltare profesională acasă.

„Ne vom mândri cu voi și dacă veți alege să excelați profesional în Franța, Marea Britanie sau Statele Unite, dar îndemnul nostru și al meu personal este să vă faceți remarcați, aici, acasă. Nicăieri în lume efortul vostru nu va fi mai valoros, iar impactul atât de mare, precum ar putea fi aici, în Republica Moldova. Aici, acasă, veți vedea mai repede progresul și impactul acțiunilor voastre – fie că vă veți angaja în procesul de construcție a spitalelor sau a podurilor, fie că vă veți angaja în instituții publice pentru ne ajuta să facem integrarea europeană sau veți lansa o afacere în industria creativă, IT sau în agricultură. Aici, în primul rând, veți avea ocazia să fiți alături de cei dragi, să contribuiți, să învățați”.

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova

Președinta Maia Sandu a mai spus că oportunitățile pentru tineri vor spori odată cu avansarea pe calea integrării europene, iar noi avem acum ocazia să punem umărul la schimbarea în bine în țara noastră. „Putem reuși împreună!”, a conchis șefa statului.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: